Bár most úgy tűnik, kint a természetben minden kezd szürkévé válni, sokat esik az eső és korábban kezd sötétedni. Ez a külső „színtelenedés” azonban ne húzzon le magával.

Mert ez a hónap sok aktivitást hozhat el a számodra. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy észlelheted magadon, hogy bizonyos szituációkban határozottabbá válsz. Kevésbé agyalgatsz egy döntést igénylő helyzetben, inkább a tettek mezejére lépsz. Ez ugyanis a cselekvések hónapja.

Az előző hónap energetikailag az elengedés, lezárás időszaka volt. Mindazt, amit a múltadból cipeltél még, azt elengedhetted. Lehet, hogy ez vitákkal vagy feszültségekkel járt, de ez természetes része volt a folyamatnak. Segíthetett a helyzet optimális kezelésében, ha hallgattál a megérzéseidre.

Most inkább a racionális elme kap nagyobb szerepet. Megértheted, ha nyitott szemmel és füllel jársz a világban, hogy milyen okból történnek veled az események. Ha erre nyitott vagy, akkor sokkal könnyebben fogod tudni az életed irányítását a kezedbe venni.

Felerősödhetnek ebben a hónapban az irányítás iránti vágyaid. Ez nehézséget okozhat a munkádban, de sokkal inkább a párkapcsolatban – különösen, ha nő vagy. Ha azt tapasztalod magadon, hogy erősen egós üzemmódban kezdtél el működni és ez megnehezíti a mindennapjaidat, a kapcsolataidat, akkor ülj le egy percre és logikusan gondold végig, hogy miért reagáltál éppen úgy, ahogy. Lehet, hogy ez a kis szünet lehetővé teszi számodra, hogy egy más aspektusból tudd látni a szituációt vagy a másik személy véleményét.

Ha a logikus gondolkodásod szerint a másiknak volt igaza, kérj tőle elnézést és hallgasd nagyobb figyelemmel az ő álláspontját. Ha viszont úgy érzed, neked volt igazad, akkor se győzködd kifulladásig a másikat a magad igazáról. Inkább próbáld megtalálni az ő  véleményében azt, ami építőleg hathat rád és esetleg tanulhatsz belőle valamit. Hiszen minden embernek van egy saját igazsága és saját valósága, amit ő ugyanúgy igaznak vél, mint te a sajátodat.

Ez azért is fontos, mert ebben a hónapban inkább a nyílt színen megjelenő konfliktusokra lehet számítani. De ne félj ettől, sokkal jobb, ha tisztázzátok a nézeteltéréseteket, minthogy besöpörjétek a szőnyeg alá és elfojtásra kerüljenek bennetek rossz érzések.

Ez a hónap kedvez az ambiciózus törekvéseidnek is. Érdemes átnézni a cél-listádat (ha írtál ilyet) vagy végiggondolni, hogy mit értél el eddig. Ha nem jutottál előre, akkor megnézheted, hogy reális volt e célod vagy nem. És azt is végiggondolhatod, hogy mit tehetnél esetleg másképpen a megvalósulás érdekében. Ne feledd, ez az aktivitás hónapja. Ha cselekszel, meglesz az eredménye.

Vigyázni kell ugyanakkor arra, hogy ne válj türelmetlenné, ha nem úgy és akkor sikerülnek a dolgaid, ahogy te azt kigondoltad. Nem kell a tökéletességet hajszolni, ezzel csak felesleges terheket teszel a válladra.

Inkább nézd meg, te megtettél e mindent az ügy érdekében, ami tőled tellett és a további megvalósulást illetően bízz az Isteni gondviselésben.

Érzékelheted azt is októberben, hogy igényed van az önállóságra, az egyedül töltött időszakokra. Éld meg, mert ezekből töltődhetsz, ha ez belső igényként jelentkezik nálad. Használd fel arra, hogy kipihend a mindennapi hajtás fáradalmait és új erőt nyerj belőle.

Megerősítő gondolat:

„ Legjobb tudásom szerint teszem a dolgomat, bízva a pozitív eredmény bekövetkezésében!”