Ez a hónap numerológiai szempontból támogathat abban, hogy legyen elég erőd a feladataid teljesítéshez. Képessé válhatsz most arra is, hogy meghúzd a határaidat és ne csak a kötelességek ellátásáról szóljanak a mindennapjaid.

Arra kell ügyelned, hogy ha hajlamos vagy a maximalizmusra, akkor most jobban érezheted a kifáradás jeleit magadon, tehát figyelj arra, hogy megtartsd a pihenés, töltődés és a munka közti egyensúlyt.

Előtérbe kerülhetnek az édesapáddal kapcsolatos megoldandó feladatok, ha nincsenek rendezve közöttetek a viszonyok. A neki szóló megfelelési kényszerek letételéről is szólhat ez az időszak.

Amennyiben a főnököddel való kapcsolatod ingatag lábakon áll, most az is megoldást nyerhet, azáltal, ha rendezitek a feszültségeket a kommunikáció útján.

Minden hónap elején – ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra a Symbolon kártyákból, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített kártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád.

Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.

  1. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

Íme a „Mit kell most megoldanom?”  kérdésre kihúzott kártya:

Nagyon érdekes mindkét kártya, ami kijött most a megoldandó feladatra és a megoldásra.

Az első kártyán két egymáshoz nagyon hasonlító személy áll, a különbség csak az, hogy az egyikőjüknek hosszú a haja, a másiknak rövid. Mögöttük egy angyal magasodik, és ami érdekes lehet még, hogy mindhárom alak szeme csukva van. Mintha aludnának, de mindenképp mozdulatlanságban vannak.

Sok mindent üzenhet ez a kép nekünk. Lehet azt látni benne, hogy ez a két személy a te két oldaladat mutatja, a férfi és a női aspektusodat. És lehet úgy is értelmezni, mintha egy pár állna ott, egymással teljes hasonlóságban.

Amikor önmagadra gondolsz, mi az, ami először eszedbe jut magadról?  Mennyire vagy elégedett azzal, ahol éppen tartasz az életedben?

Gyakran érzi úgy az ember, hogy egyedül nem lehet boldog. Ahhoz, hogy értelmet nyerjenek a mindennapjai, kell egy másik személy. Ilyenkor viszont függővé válhat a másiktól és a vele való hasonulás olyan erős lesz, hogy észre sem veszi közben, hogy elvesztette a saját személyiségét. Ilyenkor alárendelődik, vagy arra törekszik, hogy megfeleljen a másik elvárásainak. Ez nagyon fárasztó tud lenni, mert nem a saját életét éli, hanem a másikét.

Segítő kérdések:

  • Mennyire vagy hajlandó tisztán és őszintén szembenézni magaddal? És az életeddel, hogy hol tartasz?
  • Képes vagy-e elhinni, hogy egyedül is olyan értékes és életképes vagy, mintha lenne melletted valaki?
  • Mennyire vesztetted el az egyéniségedet és váltál azonossá a pároddal vagy bármely más személlyel?
  • Van e szenvedély, lendület, mozgalmasság az életedben vagy „végigalszod” a napjaidat?

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes ebben a hónapban megoldani: 

Az önbizalomhiány a legerősebb blokkja annak, hogy önmagad lehess. Sokféle külső hozzáállást, nézőpontot, ítélkezést hallhattál magadra vonatkozóan a külvilágból. Ha ezekkel azonosulsz, akkor nagyon megnehezítheted a saját helyzetedet.

Hiszen az, amilyen véleményt más megfogalmaz rólad, az csakis az ő álláspontja, ami pedig az ő egyéni tapasztalataiból áll össze. Ha pl. azt hallottad gyerekkorodban a szüleidtől, hogy miért nem vagy képes 5-öst hozni, akkor elhihetted, hogy nem vagy elég okos. De nem kell azonosulni ezzel a gondolattal, hiszen ez nem a tiéd.

Ahhoz, hogy elégedett lehess magaddal és bízni tudjál a nehezebb helyzetekben is, hogy képes vagy megoldani, az kell, hogy függetlenedni tudj a környezeted rád tedd meglátásaitól. Mindig van választásod, bármikor dönthetsz úgy, hogy nem azonosulsz a másik személy véleményével, hanem saját nézőpontot alakítasz ki magadnak, magadról.

Miért ne gondolhatnád azt, hogy akkor is jó eszű vagy, ha épp nem a legkiválóbb teljesítményt nyújtottad? Egyébként is, ki mondja meg, hogy mi a maximum? Csakis te tudhatod ezt, hogy mire vagy képes. És akkor neked ez lehet a maximum, függetlenül más véleményétől.

Kérdések:

  • Kinek a meggyőződését vetted magadra, amikor nem hiszed el, hogy képes vagy rá?
  • Milyen életterületeken gondolod azt magadról, hogy ez neked úgysem sikerülhet?
  • Hol vagy elakadva az életedben?

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

Nagyon érdekes a másodikként kihúzott kártya képi világa. Az előzőhöz hasonlóan szintén egy pár látható, de teljesen más helyzetben. Itt egymásra néznek, egymás felé fordulnak. Szintén fogják egymás kezét, de ebben van egy mély összekapcsolódás. Az első képtől eltérően itt ruhátlanul állnak, talán az édenkertben lehetnek. Az angyali jelenlét itt is megjelenik a háttérben.

Akkor lehetsz csak kiteljesedett egy kapcsolatban, ha fel mered vállalni önmagad. A „meztelenség” sokak számára veszélyeket rejthet. Ők inkább bebújnak szerepek mögé, eljátsszák kifelé, hogy minden rendben, közben pedig belül nagyon fáj nekik valami.

Amíg nem mered őszintén megmutatni magad, mindenféle külső álarcok, cicomák nélkül, addig a kapcsolataidban sem tud megjelenni az őszinteség, a nyíltság, az összhang.

Ahhoz, hogy olyan kapcsolatban élhess, ahol elengedheted a kontrollt, a játszmázást, a drámát, és inspiráltnak, boldognak érezheted magad az kell, hogy merj önmagad lenni. Merd felvállalni a képességeidet, a személyiségedet a hiányosságaiddal és az erősségeiddel együtt. Így kaphatod meg a lehetőséget arra, hogy olyan társ érkezzen meg az életedbe, vagy olyan minőségben élj együtt a jelenlegivel, aki szintén őszintén akar melletted lenni, anélkül, hogy mást mutatna magáról, mint aki ő valójában.

És a kihúzott szó a megoldásra, ami segíthet:  

 

Együttműködés nélkül nincs összhang sem a párkapcsolatban, sem az egyéb kapcsolatokban. Amikor együttműködő tudsz lenni, az azt is jelenti egyben, hogy nem akarod mindig te megmondani, hogy mi hogy legyen, nem akarod a másikat iránytani.

Ugyanakkor magadat képes vagy uralni, legyen szó az érzelmeidről vagy a cselekedeteidről. Képes vagy és hajlandó is a másik nézőpontját elfogadni, anélkül, hogy kritizálnád vagy minősítenéd azt. Vagyis ketten léteztek a kapcsolatban, nem csak te, vagy nem csak ő.

Az együttműködés nem megy anélkül, hogyha nem bízol eléggé magadban. És a másikban, hogy képesek vagytok tisztelni magatokat és egymást annyira, hogy mindkettőtök személyisége egyformán fontos a kapcsolatban.

A túlzott irányítási vágy hátterében az a belső szorongás áll, hogy csak akkor érezhetem magam biztonságban, ha mindent a kezemben tudok tartani, ha az van, amit én akarok. Ez a hozzáállás azonban messzire visz az együttműködésre való hajlandóságtól.

Kérdezd meg magadtól:

Hajlandó vagyok arra, hogy elengedjem a túlzott irányítási vágyamat és hajlandó vagyok meghallani és észrevenni, hogy rajtam kívül egy másik személy is van a kapcsolatban? És ő hajlandó észrevenni engem?

Amint erre megnyílsz és teret tudsz engedni a közös hangnak, olyan kapcsolatban leszel, ahol az összhang, a teljesség, a boldogság és a harmónia lehet a részetek. Legyen így!