A tízmilliószoros teremtő napok a buddhista hagyományokhoz kötődnek. 4 ilyen nap van egy évben, és ezek a napok Buddha életének fontosabb történéseiről szólnak. Ez a mai az utolsó  idén, ezen a 4. napon Buddha mennybemenetlét ünneplik.

Ezek a napok óriási teremtő energiákkal bírnak, érdemes hát kihasználnunk. Nem kell azonban semmi extra dologra gondolni és semmilyen különleges spirituális képesség sem szükséges hozzá. Bárki élhet vele, saját választása szerint.

 

Íme 5 egyszerű tipp ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban és a legkönnyebben ki tudd használni ennek a tízmilliószoros energiájú napnak a nagy erejét ahhoz, amit szeretnél.

 

1. Élénkítő napkezdet!

Csodás napom lesz ma!”

„ Ma mindent kíváncsisággal fogadok.”

„ Vidám dolgokra leszek ma nyitott.”

„ Hálás vagyok mindenért, amit ma kapok vagy adni tudok!”

Válaszd ki bármelyik mondatot, amelyik tetszik és indítsd ezzel a napodat. Vagy alkoss személyeset, amit te szeretnél tapasztalni. Hiszen minden a gondolatainkból fakad, azokból teremtjük az életünket.

Mi lenne, ha reggel nem rosszkedvűen, fásultan, idegesen, feszülten kelnél és indítanád a napod – megadva ezzel az alaphangulatot magadnak -, inkább valamilyen építő, pozitív elképzeléssel?

 

2. Panaszkodás törölve

Próbálj tudatosan figyelni arra, hogy kerüld ma a panaszkodást vagy a sopánkodó embereket. Minden dolognak van egy jó és egy rossz oldala, hogy melyiket éled, rajtad múlik, a te hozzáállásodon.

Mi lenne, ha ma nem a hiányosságokra koncentrálnál akár magaddal, akár mással kapcsolatban, hanem arra, amit értékelsz, ami örömteli?

 

3.Ajándékozás

A mai nap remek alkalom arra, hogy önmagad és mások megbecsülésének a kifejezésére ajándékozz valamit. Ne gondolj nagy dolgokra.

Lehet ajándék az, ha reggel nem kiabálsz a gyerekkel, hogy igyekezzen, hanem türelmesebben segítesz neki.

Vagy valakire csak úgy rámosolyogsz az utcán. Megöleled a szeretteidet, bármennyire is rohansz.

Megdicséred a kollégádat valamiben, amiben jónak látod őt.

És magadat se felejtsd el. Adj ma magadnak valami olyat, amit nem teszel meg minden nap. Kényeztesd magad, bármivel, ami jól esik és feltölt.

Mi lenne, ha ma több minőségi figyelmet adnál magadnak és másoknak?

 

4.Vágyteremtő gyakorlat

Ha van valamilyen vágyad, álmod, célod és ez még nem teljesült, akkor most itt a remek alkalom, hogy gondolatban tegyél érte.

Csak ennyi a dolgod:

  • Este lefekvés előtt, amikor már elcsendesedett a világ körülötted, gyújts meg egy gyertyát.
  • Csukd be a szemed és képzeld el a vágyadat úgy, mintha az már megtörtént  volna, mintha az a jelened része lenne már most.
  • Aztán gondolatban hívd fel egy családtagodat vagy barátodat, aki közel áll hozzád és érezd át, ahogy örömmel elmeséled neki, hogy milyen boldog vagy, mert teljesült amit kívántál.
  • Majd befejezésül mond ki: Mutasd meg Univerzum/Isten/Élet (vagy akiben hiszel), hogy a vágyam, célom hogyan tud a legrövidebb időn belül, a legkönnyedébb módon megvalósulni!
  • Ezután pedig legyél nyitott és vedd észre a lehetőségeket, amik majd érkeznek hozzád.

 

5.Hálaadás

Mielőtt elaludnál, vedd végig magadban, hogy mi minden jó dolog történt veled a nap folyamán.

Mondj hálát mindenért, amit értékelsz az életedben, aminek örülsz.

És ezzel a jó érzéssel aludj el.

 

Ezeket a tippeket aztán akár minden nap is elvégezheted, hogy ne csak ez az egy nap, hanem az összes az örömteli, felszabadult teremtésben teljen.

Köszönöm, ha megosztod másokkal is ezt az írást, hogy minél többen tudjuk teremteni a boldogabb életet magunk és a világ számára!

szeretettel: Fatime