Az, hogy milyen életet élünk, sok mindentől függ. Mindenki a boldogságra, szeretetre, jólétre, gazdagságra, támogató kapcsolatokra vágyik. Van, akinek ez könnyedén sikerül és van akinek mindenért meg kell küzdenie.

Mi lehet az oka ennek?

Amikor valójában ugyanazt szeretnénk elérni és az eszközeink is hasonlóképp megvannak ehhez. Egyesek szerencsésnek tűnnek és őket mintha az élet a tenyerén hordozná. Más meg úgy érezheti, bármit is tesz, mégsem úgy alakulnak a dolgai, ahogyan elképzelte.

Az életünk alakításának van egy folyamata. Ebben a folyamatban különböző szinteken tartunk éppen.

Van azonban 7 olyan fontos pontja a teremtésünknek, ami alapvetően segíthet abban, hogy könnyebben elérhessük, amit valójában szeretnénk.

  1. Önbizalom

Az önbizalom arról szól, hogy mit gondolsz magadról, hogyan érzel önmagad iránt és hogyan beszélsz magadról.

Ha pl. gyakran van az a fejedben, hogy nem vagyok képes rá, akkor bizonytalannak, szorongónak fogod érezni magad és ha még ismételgeted is a környezetednek, akkor tényleg nem fogod elérni, amit szeretnél.

 

  1. Hit

A teremtés következő kulcsa, hogy azon túl, hogy hiszel magadban és a képességeidben, nem felejted el, hogy mindig van egy jóval nagyobb univerzális erő, melytől nem vagyunk függetlenek. A hited ebben a végtelen erőben egyben alázatra is késztet, ami arról szól, hogy képes vagy elengedni az egós akarást és hallgatni a megérzéseidre. A hit racionálisan nem magyarázható, így ennek soha ne keresd az okát.

 

  1. Változás, változtatás

Siker akkor érhető csak el, ha képes vagy a céljaid érdekében változtatni.

Ehhez érdemes megkérdezni magadtól:

Hol tartok most?

Elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel?

Milyen életet szeretnék élni a jövőben?

Mi a szerepem ebben?

Amíg nem változtatsz a régi, nem működő helyzeteken, addig nem is várható másfajta életminőség. Amíg a kényelmi zónádon belül maradsz, az befixál egy helyzetbe, ami egy idő után merevséget, rugalmatlanságot okoz.

Mi kellene ahhoz, hogy dönteni, lépni tudj előre?

 

  1. Elengedés

A céljaid csak akkor jöhetnek létre, ha nem ragadsz bele olyan kapcsolatokba, szituációkba, amik nem adnak energiát. Ehhez azt érdemes feltárnod, hogy kihez/mihez ragaszkodsz még?

Mit kellene elengedni az életedből (személyek, helyzetek, negatív gondolatok, szokások, rutinok), ami nem engedi, hogy a jelent megéld?

 

  1. Befogadás

A sikeres teremtés 5. kulcsa a befogadás. Hiába hiszel magadban, bízol az égi segítségben, változásokat viszel végbe, elengeded a múltat, de ha nem tudod befogadni az ezzel járó eredményeket, akkor nem juthatsz el a célodhoz. A befogadás akkor megy könnyen, ha elhiszed, hogy elég jó vagy ahhoz, hogy megérdemeld. És ehhez nem kell tenned semmit. Pusztán attól vagy jó, hogy létezel.

 

  1. Pozitív mentalitás

Sokat segíthet a teremtésben, ha van egy pozitív életszemléleted. Ez erőt ad ahhoz, hogy kivárd az eredmény bekövetkeztét, akkor is,ha nem úgy alakulnak épp a történések, ahogy te azt elképzelted.

 

  1. Idő

A 7. kulcs az idő. Gyakran lehetsz türelmetlen és azzal nehezíted meg a saját életedet, hogy nem tudod kivárni nyugodtan a célod beteljesülését. Pedig ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, bizony néha több időre van szükség.

Amikor nehéznek érzed az idő múlását, tedd fel magadnak a kérdést:

Most van itt a legmegfelelőbb idő erre?

 

Legyen minden célod megteremtése örömteli és felszabadult, mert ez hozhatja meg könnyedén, erőlködés nélkül azt, amit szeretnél!

szeretettel:

Fatime