Ez év december 21-e egy különösen erős nap asztrológia szempontból.

Ez a téli napforduló időpontja is, amikortól a nappalok elkezdenek hosszabbodni. Azonban ahhoz, hogy a fényt sokáig érezzük a napjainkban, tennünk is kell.

Mi történik az égen, ami miatt ez a nap egy fontos fordulópont lehet?

A védikus asztrológia szerint a két nagy sorsbolygó, a Jupiter és a Szaturnusz ezen a napon a Bak jegyben fognak találkozni. Erre a randira ezt megelőzően 60 évvel ezelőtt került sor, úgy hogy az ő találkozásuk kivételes alkalom.

Hogyan hat ez ki ránk?

A Szaturnusz a karma bolygójaként azt a feladatot kapta, hogy szembesít minket a megoldandó feladatainkkal. Ezt mindig abban a témában mutatja meg, amelyik ház, jegy területén tartózkodik.

A Szaturnusz itt a Bakban alapvetően jól érzi magát.

  • Tehát segít abban, hogy kitartóan, szívósan tegyük a dolgunkat.
  • Erősen mutatja, hogy mi az a feladat, amit meg kell oldanunk, amit nem kerülhetünk el.
  • Támogat abban, hogy fegyelmezettebbek tudjunk lenni és jobban az aktuális céljainkra tudjunk fókuszálni.

 

A Jupiter a bölcsesség, az elmélyült tudás, az igazság, igazságérzet, a szerencse, a kinyílás szimbolikus megtestesítője.

  • Ő segít a hitünk erősítésben.
  • Általa tapasztalatok útján szerezzük meg azt a tudást, amit bölcsességként élhetünk meg, hisz próbára tesz minket a hétköznapi helyzeteken keresztül.
  • Nem elégszik meg azzal, hogy elolvasunk egy cikket, hanem át is visz minket a mélységeken és magasságokon, hogy saját magunk szűrjük le a tanulságainkat, amik a fejlődés útján tartanak. És ez a tapasztalati út visz el a belső bölcsességünkhöz és ezáltal a mélyebb hitünk megéléséhez.

 

Ahol éppen állnak tranzitban, azt a területet kell megoldanunk. Ott mutat egy fontos feladatot. Azt vizsgáltatja meg, hogyan működtetjük azt a területet és miben kell változtatnunk.

 

Ha pl. nem jól működik a párkapcsolatunk, nem vagyunk boldogok, szeretői viszonnyal elégítjük ki a hiányunkat, akkor most kaphatunk szembesítéseket. Konfliktusok, eltávolodás, feszültség, felismerések, megértések, jöhetnek most elénk, azért, hogy változtatni tudjunk. Mert a mi döntésünk, hogy milyen kapcsolatokban élünk.

Ha az anyagiak, munka terén sok volt eddig bennünk a félelem, a bizonytalanság, akkor lehet most a munka, pénz elvesztése révén kell tapasztalatokat szereznünk arról, hogy mi is jelenti számunkra a valódi biztonságot.

 

Mert a két sorsbolygó mellett ott a Rahu a Bikában, ami arra tanít minket, hogy a biztonságérzetünket hová tesszük: kívülre vagy belül találjuk meg magunkban.

 

Most a sorsbolygók a Bak jegyben állnak. A Bak pontosan ráerősít arra, amit a két nagybolygó együtt állása mutatni akar nekünk az élethelyzeteken keresztül.

Vagyis hogy mi mellett köteleződünk el?

Mi az, amiért képesek és hajlandók vagyunk felelősséget vállalni?

Mi az, ami nekünk a rendet, rendezettséget jelenti?

Megmutatja, hogy az anyagi világba mennyire süllyedtünk bele, hol vesztettük el a kapcsolat a lelkünkkel.

Szembesít azzal, hogy mi az igazán fontos, mi az, ami a valódi értéket képviseli az életünkben.

 

Ez a pandémiás időszak pedig remek lehetőséget ad ennek megtapasztalására.

Időt kaptunk arra, hogy felismerjük, valóban az anyagi javak tesznek boldoggá a folyamatos vásárlás, felhalmozás, eszeveszett birtoklás révén?

Tényleg ez  a gyarapodás az, amitől maradandó értéket tudunk létrehozni a világban?

 

Ez az időszak érzelmileg is jól megdolgoztat minket, hisz a járvány által teremtett helyzetek, a betegség, halálesetek, munkahelyek elvesztése, kapcsolatok szétesése, korlátozások, anyagi veszteségek mind rákényszerítenek arra, hogy szembe nézzünk a félelmeinkkel, belső szorongásainkkal és felelősséget vállaljunk azért, hogy ezeket letegyük. Illetve hogy átalakítsuk egy építőbb szemléletmódra és rátaláljunk arra, amiben igazán hinni tudunk.

 

A gondolkodásmódunk is változtatást igényel, hiszen egy újfajta helyzetbe kerültünk, amire még senkinek, az idősebb generációnak sem volt tapasztalata, így a tudatosságunk próbatételéről is szólt ez az időszak.

 

A mostani Jupiter-Szaturnusz együtt állás ezt az elmúlt időszakot fogja górcső alá venni, hogy mit hogyan oldottunk meg.

Vagyis szembesülhetünk azzal, hogy az elmúlt időszak megtapasztalásait, hogyan tudjuk beilleszteni a hitrendszereinkbe.

Miben akarunk és tudunk hinni, bízni?

Mi szolgálja a mi igazságunkat és mi az, ami nem.

 

Az a feladatunk most, hogy felismerjük, hogy miért, kiért akarunk korrekt módon felelősséget vállalni. Mi az a gondolkodás, látásmód, amivel valóban azonosulni tudunk. Ha a félelmet választjuk, ennek kell a következményeit viselnünk. Ha a tudatosságot, akkor ehhez mérten kapjuk a helyzeteket, az eredményeket.

A józan szemléletváltás ideje jött most el.

Mindenképp egy átfordító, felszabadító időszak következik, amikor rajtunk múlik, hogy milyen jövőt teremtünk magunknak és a Földnek.

A felelősségteljes gondolkodásmód, az e mellett való elköteleződés és helytállás lesz a legfőbb feladatunk most.

Ha pedig az egyéni sorsutad is érdekel, várlak egy személyes védikus asztrológiai konzultációra!

szeretettel:

Kovács Fatime

védikus asztrológus