A mostani bizonytalan helyzetben nyilván sokan vagyunk kíváncsiak arra, mi várhat ránk. Az április hónap is tartogat számunkra sok érdekes megtapasztalást.

Ami a legerősebb hatás most 4 nagy bolygó együtt állása a Bak jegyében. Amikor több domináns bolygó élvezi egymás társaságát egy helyen, azt mindig megérezhetjük mi is az életünkben.Ezek a bolygók a Szaturnusz, Plutó, Mars, Jupiter.

Nézzük meg ennek az érdekes bolygókonstellációnak a hatásait, üzenetét a védikus asztrológia segítségével.

Március végén lépett be a Mars és a Jupiter a Bakba, ami jelentősen megváltoztatta az addigi helyzetet.

1. A Mars itt a Bakban nagyon jól érzi magát, így a jelentései még erőteljesebben hatnak. Vagyis az aktivitás, cselekvő erő, akarat, indulatok, harciasság, küzdelmek most jobban előtérbe kerülnek.

2. Ehhez jön még hozzá, hogy itt most találkozik a Plutóval, ami pedig a mély átalakulás és változások bolygója. Megmutatja, miben kell változtatnunk, mi az, amit nem vihetünk tovább magunkkal a múltból. Ugyanakkor hozhat egy hullámzást is a kedélyállapotunkban. Ez itt a Bakban, ami a felelősségvállalásról is szól, erős külső ingereket tehet elénk a változásokat illetően. Ezt pedig nem mindig könnyű nyugodtan kezelni.

És akkor itt van ez a járvány, amiben pont a kiszámíthatatlanság a legjellemzőbb külső hatás, amit most érzelmi hullámzás nélkül tudnunk kellene kezelni, hogy nyugodtak tudjunk maradni a mindennapokban.

3. Ehhez a két bolygóhoz kapcsolódik még a Szaturnusz, ami a nagy szembesítő. Vagyis megmutatja, hogy mi az, amit nem kerülhetünk el, nem úszhatunk meg. Szerencsére a Szaturnusz is jól érzi magát itt a Bakban, ami azt jelenti számunkra, hogy olyan helyzeteket fog elénk adni most az élet, aminek a megoldására készen állunk. A Mars segítő erejével pedig az aktivitásunk, az erőnk is támogatott lesz a megvalósításukhoz. Érdemes azonban arra odafigyelni, hogy ne az agressziót, a harcot tápláljuk magunkban, inkább a megoldásra használjuk fel ezt azt erőt.

Gondoljunk csak bele, kapunk egy ilyen eddig ismeretlen szituációt, hogy világszinten pusztít egy járvány, ami kihat az egészségünkre, az anyagi helyzetünkre, az egzisztenciánkra, munkánkra, kapcsolatainkra. Az összes lényeges életterületünk érintve van, viszont nincs rá eszközünk, stratégiánk, hisz még az idősebb korosztály sem élt át ilyet globálisan.

4. És aztán kapcsolódik még április elejétől a Jupiter is az előbb említett 3 nagy bolygóhoz. Ő a bölcs tanító, aki elhozza nekünk a tapasztalásokat, hiszen igazán fontos átalakulás csak akkor lehetséges, ha nem csak elméletben, hanem zsigeri szinten, érzésekkel, konkrét élethelyzeteken keresztül éljük át azt, ami kell a fejlődésünkhöz.

Lehet ez most egy konfliktus a párkapcsolatban, feszültség a gyerekkel; magány; a kommunikációs viták; szexualitás hiánya; pénzhez való negatív hozzáállás; eddigi egészségtelen életmód; mozgáshiány; alkohol, cigifüggőség, kapcsolatfüggőség, egyéb más függőségek felerősödése; szorongás a jövőtől – kinek mit kell rendbe tennie a saját életében. Amin keresztül tapasztalnunk szükséges.

Most a belső erőnkre van nagy szükségünk, vagyis mindarra a múltbeli tapasztalatra, képességre, adottságra, amivel már eddig is kezeltük és rendeztük a felmerült nehézségeinket.

Ehhez ad most segítséget nekünk:

 • az erős Szaturnusz, ami szembesít az elakadásainkkal, a feladatainkkal és elvezet a megoldáshoz;
 • a Plutó, ami megmutatja, hogy mi az a helyzet, amiben nem maradhatunk tovább, amiből lépni kell, ha a boldog életet szeretnénk választani;
 • a jó pozícióban lévő Mars, az erő, kitartás, akarat révén, hogy a karantén ellenére is meg tudjuk élni a cselekvő képességünket;
 • és a Jupiter, ami ad ehhez tapasztalatot, de a hitet is megkapjuk, ha nem a félelmeknek, pániknak adunk teret a gondolatainkkal, hanem befelé figyeléssel, relaxálással, imával, meditációval közelebb kerülünk önmagunkhoz és a belső erőnkhöz.

És mindehhez a Bak jegy ad egy „otthont”, keretet, ami pedig:

 • szól a gondolkodásunkért és a tetteinkért való felelősségvállalásról.
 • szól még a kitartásról, mennyire tudjuk éretten kezelni ezt a bizonytalan helyzetet.
 • segít abban, hogy kialakíthassuk azokat az új rendszereket, amik jobban szolgálhatnak minket.

A Baknak és a Szaturnusznak is van azonban egy olyan jelentése, ami a beszűkítésről szól.

Amikor össze vagyunk zárva a párunkkal, a gyerekeinkkel, szüleinkkel. lakótársunkkal, önmagunkkal, akkor bizony felerősödhetnek azok a feszültségek, amikre eddig azért nem láttunk rá, mert a sok munkával, a programokkal, állandóan érkező külső ingerekkel lefedtük ezeket. Ezt most az otthonunkban töltött időn, a kényszerpihenőn  keresztül tudjuk megtapasztalni. De az lenne a cél, hogy ez ne a fásultságot, félelmeket, szorongást erősítse bennünk, hanem az odafigyelést magunkra, hogy mit kellene rendbe tenni az életünkben, kapcsolatainkban.

 

Tehát összefoglalva:

 1. Most van itt a szembesülés ideje (Szaturnusz);
 2. amihez megkapjuk a fizikai szinten az élethelyzeteket, tapasztalni valókat (Jupiter)
 3. azért, hogy rendet rakjunk ott, ami már nem működő képes és változtassunk (Pluto)
 4. és tehetjük most ezt megtámogatva a belső erőnkből, kezdeményezve, aktívan, másokat is segítve, agresszió és harcok nélkül azt, ami a legjobb lehet nekünk és ezzel a környezetünknek és a világnak is. (Mars)

Legyen ez így, és próbáljuk meg a mostani bizonytalan helyzetben ne csak a korlátozást, a hiányt meglátni, hanem azt is, amit adott még. A sok segítő szándékot, az egymásra figyelést, a szeretteinkhez és önmagunkhoz való odafordulást, a kapcsolataink fontosságát, amit sokszor elhanyagoltunk ebben a fogyasztásra kiélezett világban.

szeretettel: Fatime