Nagyon erősen indul az év asztrológiai szempontból, mivel fajsúlyos planéták változtatnak helyet. Ez pedig számunkra azt jelenti, hogy a bolygókhoz kapcsolt jelentések dominánsabban fognak hatni ránk. Érdemes tudni, hogy hogyan, mert ezzel a tudatossággal jobban kézben tudjuk tartani az életünk irányítását.

Nézzük, mit hozhatnak nekünk ezek a változások a gyakorlatban:

A védikus asztrológia rendszere szerint egy nagyon erős bolygóállás alakult ki már 2019. decemberétől és ez közel 2 hónapon keresztül tett próbára minket.

A Nyilasban ugyanis volt amikor 6 bolygó tartózkodott egyszerre, ami jelentősen felerősítette ennek a jegynek a jellemzőit.

Vagyis kaptuk a tapasztalásokat a tekintetben, hogy:

 • miben hiszünk igazán, mi képviseli az igazságot a számunkra, hol van az erkölcsi értékrendünk,
 • mi az az eszme, ideológia, amivel azonosulni tudunk.
 • nagyon felerősödhetett mindenfajta szélsőség, fanatizmus, ami nem feltétlen építőleg hat ránk,
 • előtérbe kerülhetett az apánkkal való helyzeteink tisztázásának a lehetősége is.

Ezek olyan feladatok voltak, amikre tapasztalatokat is kaphattunk és nem menekülhettünk el előlük. Ebben egy ritka, ám annál hangsúlyosabb bolygótalálkozás is támogatott minket, ez pedig a Szaturnusz -Jupiter násza, ami 2039-ig nem is lesz megismételve.

A nehézségek, amikben részünk volt azért jöttek, mert tanításként szolgáltak arra, hogy nézzünk szembe önmagunkkal és változtassunk a gondolkodás módunkon!

Volt akinél ez a párkapcsolaton vagy családi, baráti, egyéb kapcsolatokon keresztül tudatosult, például azáltal, hogy megtapasztalta, hogy egy hazugságra épülő, nem őszinte kommunikációjú kapcsolatban nem szeretne tovább élni. Ehhez azonban fel kellett vállalni a véleményét, amihez most volt itt az idő.

Volt aki a munkáján keresztül élhette meg, hogy mi az a követendő út, amit ő még be tud vállalni és mi az, amit már nem.

Január közepétől  azonban ez a Nyilasban tartózkodó sok bolygó már megelégelte egymás társaságát és kezdnek feloszlani.

Amiről most írni szeretnék bővebben, az ennek egyik legerősebb szereplője: a Szaturnusz, ami több szempontból is kardinális jelentőségű.

 1. Egyrészt mert ő a karma bolygója, ami azt jelenti, hogy az általa képviselt téma elől nem futhatunk el, bármennyire is szeretnénk.
 2. Másrészt mert meglehetősen hosszú ideig marad egy jegyben, közel 3 évig, tehát ez idő alatt végig az adott jegyben, témában hat ránk.

A védikus asztrológia számítása szerint a Szaturnusz jegyet vált és január 24-én áthalad a Nyilasból a Bakba és itt is marad 2022 augusztusáig.

A Bakhoz tartozó témák nagyon szólnak arról, hogy mennyire tudunk elköteleződni a mellett, ami igazán fontos a számunkra.

A Szaturnusz pedig, ami szembesít a megoldandó feladatainkkal, most erőteljesebben fog rávilágítani arra, hogy miért kell felelősséget vállalnunk.

 • Szembesít például azzal, hogy helyünkön vagyunk-e a munkában, a valódi ambíciónknak megfelelően dolgozunk-e.
 • Ráfókuszáltat a céljainkra és megdolgoztat azért, hogy elinduljunk az irányukba.
 • Megmutatja, hogy mennyire vagyunk érettek a saját életünk vezetésében vagy még mindig inkább kifelé mutogatunk, hogy más a hibás. Ez nem lesz most jó hozzáállás, mert intenzíven ütköztet az elakadásainkkal.
 • Erőteljesen figyelmeztet arra, hogy miért, hogyan vállaljuk a felelősséget. Legyen szó önmagunkról – ez főleg a Bakokat érinti – vagy a környezetünkhöz, kapcsolatainkhoz való viszonyunkról, az életfelfogásunkról, munkához való viszonyunkról, most nem menekülhetünk el a megoldások elől.
 • Felerősödhet a magányosság érzet is, de ez is arról szól most, hogy szembe merünk-e nézni az emocionális életünkért való felelősségvállalással vagy inkább a sok munkavégzésbe, feladatokba menekülünk az érzelmeink felvállalása elől.

A kitartó, szívós feladatmegoldás vezethet el oda, hogy azt a fajta rendezettséget tudjuk megtapasztalni az életünkben, amire régóta vágyunk.

Lehetséges, hogy néha ezt megterhelőnek érezzük majd, de ha a megoldáson dolgozunk az önismeretünk által, akkor a várt pozitív eredmény is meg fog érkezni hozzánk.

Ezt segítheti még az is, ha az előző évben – a Nyilas Szaturnusz támogató erejét felhasználva – a gondolati, ideológia rendrakást elvégeztük magunkban.

Tehát ez az év nagyon fog szólni arról, hogy hogyan vállaljuk a felelősséget önmagunkért, a gondolkodásmódunkért, a céljainkért, az érzelmi reakcióinkért, a kapcsolati működésünkért.

szeretettel:

Fatime