Március elején egy jelentős változás éreztetheti hatását hosszú távra szólóan. Ez pedig az un. holdcsomópontok által alkotott karmatengely továbbhaladása a következő jegyekbe.

Ez a karmatengely ugyanis 18 hónapig tartózkodik egy helyen, tehát ez viszonylag hosszabb ideig hat ki ránk az adott pozíciójából.

Most március elején megérkezett a Nyilas-Ikrek tengelyre, és 2020. őszig itt is marad. A karmatengelyt alkotó két holdcsomópont neve a védikus asztrológiában: Ketu és Rahu.

Hogyan hat ki ránk a gyakorlatban ez a mostani égi helyzet?

A Ketu és a Rahu is karmikus tanítóink, vagyis azokat a tapasztalásokat, amiket hoznak az életünkbe, nem nagyon lehet elkerülni.

A Ketu jelentése: ő támogatja a spirituális fejlődésünket, valamint leválasztja rólunk azt, ami már nem szolgál minket.

Ez lehet akár egy személy, ha pl. egy rosszul működő kapcsolatban élünk hosszabb ideje, akkor kaphatunk olyan szituációt, ami megmérettet minket, hogy folytatjuk-e ebben a minőségben vagy továbblépünk belőle.

De lehetséges, hogy a munkánkban hoz változást, ha megérett az idő erre.

Továbbá a gondolkodásmódunkban, a világnézetünkben is hozhat átalakulást.

Annál is inkább, mert azzal hogy most a Nyilasba lépett, ez a téma jobban előtérbe fog kerülni az életünkben.

Vagyis az, hogy miben hiszünk igazán, mi az az erkölcsi tartalom, amivel azonosulni tudunk, mi az a világnézet, szellemiség, amihez kapcsolódni akarunk és tudunk.

Akik foglalkoznak az önismeretükkel, azoknak nagy fejlődési, kinyílási lehetőséget tartogat ez az időszak.

Akik kevésbé figyelnek önmaguk belső folyamataira, azok pedig most kaphatnak lehetőséget arra, hogy rátaláljanak a saját belső igazságukra, ahelyett hogy külső pótszerekbe kapaszkodva próbálnak megoldást találni a problémáikra.

Ebben az időszakban előtérbe kerülhet az apánkkal való téma is, vagyis ha van még rendezetlen dolgunk vele, akkor most lehetőséget kaphatunk a múltbeli helyzetek tisztázására kommunikáció által.  A viták elkerülése érdekében arra érdemes figyelni, hogy vegyük figyelembe, hogy neki is meglehet a saját igazsága és nekünk is. Férfiaknál a saját apaság is vizsgálat alá kerülhet most, hogy szükséges lehet e valamilyen irányt váltani a jobb szülői működés érdekében.

Az elkövetkezendő másfél évben támogatott lehet az utazás is az életünkben, amely lehetőséget adhat a természetben való töltekezésre. De tehetünk spirituális utazásokat is, melyek a szellemi fejlődésünket szolgálják. Tehát ha ebben az időszakban érzed a hívó szót elutazni akár egy elvonulásra, vagy olyan helyre, ahol a hitedet erősítheted, akkor tedd meg. Ez hozhat pozitív változásokat az életedbe.

 

A karmatengely másik oldalán a Rahu nevű holdcsomópont áll.

A Rahu mutatja a fejlődési irányunkat, amit meg kell oldanunk. Támogatja az anyagiakat, a materiális dolgok megvalósulását.

A Rahu most az Ikrek jegybe lépve azt hozhatja, hogy felerősít minden olyan helyzetet az életünkben, amiben az alkalmazkodást kell tanulnunk.

Előtérbe kerülhet a testvéreinkkel való viszony is, ha ott vannak megoldandó feladatok, viták, akkor most ezek felszínre kerülhetnek.

Az egyenrangúság is téma lehet most, ezért akár a párkapcsolatokban, akár az egyéb kapcsolatainkban a rivalizálás, versengés, alá-fölé rendeltség, a kiszolgáltatottság helyett tanuljuk az egyenrangúság megélését.

Hozhat pörgést, nyitottságot, új kapcsolatokat is ez az időszak. A kommunikációnk finomítását is tanulhatjuk most, annak tükrében, hogy miben hiszünk és azt hogyan mondjuk ki a környezetünknek.

Racionális oldalunk erősödése, új tudás megszerzése, tanulás, impulzusok, információk begyűjtése, a világra való nyitottság is tapasztalható lesz most. Főként akkor tudjuk ezt jól megélni, ha lesz mögötte szellemi tartalom is. Vagyis ha belekezdünk valaminek a tanulásába, lehet az egy idegen nyelv, egy új szakma, legyen mögötte az az elképzelés, hogy mit kapunk általa, mit tudunk majd kezdeni ezzel az új tudással, miért hasznos ez számunkra.

Az utazáshoz kapcsolódóan lehet hoz az élet nekünk most helyváltoztatásokat, ami mindenképp mozgással jár együtt. De a mozgékonyság úgy is megtapasztalható, ha több időt szánunk a sportra, a testünk karbantartására.

Fizikai szinten a test jelezhet, ha nem jó az irány, ahogyan gondolkodunk, élünk. Májproblémák, hasnyálmirigy, cukorbetegség, idegrendszer, tüdő, vállak, karok betegségei formájában. Érdemes ezekre a szerveinkre, testrészeinkre ebben az időszakban jobban odafigyelni, ha tüneteket mutatnak.

 

Összefoglalva tehát, próbára lesz téve a következő 1.5 évben:

  • a hitünk, a szellemiségünk, az erkölcsi érzetünk, a belső igazságunk
  • az apánkkal, saját apai minőséggel kapcsolatos viszonyunk
  • alkalmazkodási képességünk
  • egyenrangúság megélése a kapcsolatainkban
  • kommunikációs készségünk fejlesztése
  • tanulás, új tudás megszerzésére való hajlandóságunk
  • kinyílás a világra mind a szellemiségben, mind a fizikai sík pozitív megélésben.

Szeretettel:

Fatime