Ha visszagondolsz az elmúlt másfél évedre, mit tudnál mesélni? Mik történtek veled? Miben változott az életed?

A védikus asztrológia szempontjából most szeptember 23-ától egy jelentős változás látható, mégpedig az un. holdcsomópontok  tovább haladása által.

A Rahu-Ketu holdcsomópontok 2019. márciusától 2020. szeptember 23-ig az Ikrek-Nyilas tengelyen foglaltak helyet. Ez hatásaiban azt jelentette számunkra, hogy ebben az időszakban kaphattunk arra élethelyzeteket, hogy mennyire tudunk jól alkalmazkodni; a kapcsolatainkban egyenrangúnak érezzük e magunkat; sikerül e jól kommunikálnunk a másikkal. Lehet, hogy új dolgok megtanulására kaptunk alkalmakat vagy kinyílt a világ számunkra a munkában vagy egy új lehetőség által.

Abban is megdolgoztatott minket ez az égi helyzet, hogy miben hiszünk igazából. Mi az a világnézet, elképzelés, erkölcsiség, ami mellett le tudjuk tenni a voksunkat. Peres ügyeink is lehettek, amiben az igazság kiderítése volt a cél.

Sok utazás is lehetett és nem csak fizikálisan, hanem szellemi síkon is. Ez azt jelenti, amikor jobban elmélyültünk valamiben, és ez hozhatott felismeréseket számunkra a minket foglalkoztató problémákban. A természettel való kapcsolódásunk iránti igény is felerősödhetett.

 

Most a holdcsomópontok tovább lépése új helyzetek elé fog állítani minket. Mivel bő 1.5 évig vannak egy-egy jegyben, (2020.szeptembertől-2022. áprilisáig) ezek a váltások  érezhetőbbek az életeseményeinkben. A váltás idején pl.érezhetjük azt, mintha erőre kapnánk, megújulnánk, valamiféle előrelépés iránti igény jelenhet meg bennünk.

 

Bizony erre a változásra most jobban oda kell figyelnünk, mert ugyan a rugalmasság alapjaiban egy fontos tulajdonság manapság, de ebben az időszakban különösen erről fog szólni minden.

 

Nézzük akkor részleteiben, hogyan, miben tapasztalhatjuk meg ezt a váltást.

A Rahu most a Bika jegybe lépett. Jó hír nekünk, hogy itt a legerősebb, vagyis jól érzi itt magát. Tehát a támogató ereje teljében van, és ezt jól kihasználhatjuk a fejlődésre.

A Rahu hatásaiban felerősít, átrendezi, megmutatja, hogy mi az irány, ami felé tartanunk kellene. Ha valaki nyitott erre, akkor könnyebb lesz neki. Ha nem, akkor inkább az elégedetlenség növekedhet benne.

 

De hogyan jelenhet meg ez a gyakorlatban, az életünkben?

Ebből az aspektusból nézve hozhat nekünk tanításokat az élet abban, hogy:

Mi jelenti nekünk a stabilitást?

Ezt hol keressük, kívül? pl. akkor érezzük csak magunkat biztonságban, ha van mellettünk egy társ, ha van egy biztosnak hitt munkánk? Ha van bőséggel pénz a bankszámlánkon? Ha támogató szülői háttér áll mögöttünk? Sajnos ezek a külső tényezők bármikor elveszhetnek, kiléphetnek az életünkből.

És akkor mi lesz velünk? Összeomlunk? Félünk? Szorongunk? Kétségbeesünk?

Vagy nem, mert képesek vagyunk az önmagunkba vetett hit által is helyt állni az életben.

Na, hát most erre kaphatunk helyzeteket. Akik hajlamosak ragaszkodni, kapaszkodni, azoknak nehezebb lesz. Ezért pl. most a párkapcsolatokban is kapni fogjuk a tanításokat, hogy miért is vagyunk a társunk mellett.

Az egy társas magány? Vagy ahogy a múltkor egy nálam járt fiatal nő megfogalmazta: „egyedülálló anya vagyok a házasságomban”.

Érdemes feltenni a kérdést magunknak:

Mi jelenti nekem a biztonságérzetet? Mert minden szinten a biztonságunk lesz megkérdőjelezve. A külső történések nem lehúzni akarnak minket most, csak arra tanítani, hogy ne kívülre tegyük a hangsúlyt, hanem bízzunk jobban önmagunkban.

 

Ehhez további témája ennek az időszaknak, hogy mi jelenti nekünk az értéket?

Hogy mennyire ragaszkodunk az anyagiakhoz? A tárgyainkhoz? Tényleg attól vagyunk boldogabbak?

És ugyanígy a kapcsolatok is fókuszban lesznek. Melyek azok a kapcsolataink, amelyek igazából értékesek a számunkra? Amiben megbecsültnek érezzük magunkat? Amiben a tisztelet és az elfogadás alapján tudunk egymáshoz kapcsolódni?

Mert ami nem felel meg a mi értékrendünknek – legyen az párkapcsolat, baráti vagy egyéb kapcsolat – az leválasztódhat rólunk a sors által ebben az időszakban.

 

És akkor meg is érkeztünk a másik holdcsomóponthoz, a Ketuhoz.

A Ketu is jól érzi magát szerencsére a Skorpióban. Neki olyan szimbolikus jelentése van, hogy fizikai síkon leválasztja rólunk azt, ami nem szolgál már minket, vagyis megtisztít. Mentális, szellemi spirituális szinten pedig emel.

Mit is jelent ez?

Ha pl. valaki él egy rossz, kihűlt, bántalmazó, eltávolodott párkapcsolatban, akkor az ilyen időszakok nagyon támogatóak ahhoz, hogy ez a társ kilépjen az életünkből, vagyis a szakítás megtörténjen.

 

De ezután jön a lényeg igazából. Mert a Skorpió szól alacsonyabb szinten arról, hogy mennyire függünk a pénztől, egy társtól, mennyire vagyunk egy szenvedély rabságában. De nagyon szól arról is, hogy ismerjük meg a belső világunkat, mélyüljünk el egy kicsit jobban magunkban.

 

Tehát ha szakításra kerül a sor, akkor a következő lépés, hogy ne keressünk rögtön egy új társat magunknak, hanem nyugodjunk le, adjunk időt magunknak a regenerálódásra és foglalkozzunk azzal, hogy felismeréseket kapjunk, mi vezetett a kapcsolati válsághoz. Mi volt ebben a mi szerepünk? És ha feldolgoztuk, megértettük, meggyászoltuk és elengedtük, akkor léphetünk tovább.

Ha valaki a munkájában érez hasonlót, és ott  kerülhet  előtérbe a váltás szükségessége, akkor is szüksége van a megértésre, hogy miben kell átalakulnia ahhoz, hogy egy kedvezőbb munka tudjon bejönni az életébe.

 

Tehát szólhat a most következő 1.5 éves időszak sok elengedésről, de ez így van rendjén, ennek most van itt az ideje.

Most jobban oda kell figyelni a változások befogadására és hogy merjünk rugalmasabbak és spontánabbak lenni.

Érdemes több időt adni relaxálásra, meditálásra, elvonulásra a természetbe, hogy ki tudjunk kapcsolni a külvilág pörgéséből és rájöjjünk, hogy mit is szeretnénk valójában. Mi az érték a számunkra? Mi adja meg a stabilitásunkat?

 

Tehát összefoglalva:

A valódi belső stabilitás, biztonság, vágyak, építő kapcsolatok, értékek  felismerése lesz a feladatunk. Az által, hogy elengedjük a nem működőt, változtatunk, és többet foglalkozunk az önismeretünkkel, mélyülünk, jobban befelé figyelünk, hogy mit súg a szívünk az egónk helyett.

Szép feladat, nagy fejlődési lehetőség van benne! Ne hagyjuk ki!

szeretettel: Fatime