A május hónap igen intenzívnek ígérkezik, sokféle erőteljes megélést hozhat majd nekünk.

A bolygóváltozások közül kettőnek a hatását szeretném most kiemelni. Az egyik: május elején a Mars átlépett a Bikából az Ikrek jegybe és minden jegyváltás hoz valami újdonságot a számunkra.

Ez most hozhat egy erőteljesebb megtapasztalást abban, hogy milyen módon kommunikálunk vagy hogy mi milyen beszédet engedünk meg másoknak.

Mennyire tudunk ráhangolódni a másik mondandójára vagy csak a saját igazunkat szajkózzuk.

Tudjuk e kezelni és hogyan adjuk ki magunkból az indulatainkat, a bennünk feszülő agressziót, stresszt. Ez egy erő, amely pusztíthat is a kapcsolatokban. De ezt az erőt építő kommunikáció révén egymás emelésére és támogatására is fordíthatjuk.

 

Minden olyan dolog felerősödhet most bennünk, ami a józan ész és a logika alapján működik bennünk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy emellett hallgatnunk kell a megérzéseinkre is a teljesség érdekében.

Ha nem akarsz mindent kielemezni és mindenre logikus magyarázatot kapni, akkor nyílhatnak meg olyan lehetőségek, amik már a hitedet erősítik. Ekkor tudnak a mélyebb összefüggések is érthetővé válni, analizálás nélkül is.

 

Hozhat az élet olyan helyzeteket, amiben aktívabbak lehetünk új tudás megszerzésére. Legyen ez konkrétan elsajátítható tudásanyag, ami a munkánkban támogat, vagy akár egy idegen nyelv tanulásában, fejlesztésben is kaphatunk most nagyobb lendületet.

 

Előtérbe kerülhet most minden olyan helyzet, amiben az alkalmazkodást kell tanuljuk. Megjelenhet ez akár a párunkkal, testvéreinkkel való kapcsolatban is, de egy munkahelyi vagy egyéb közösségben is.  Érdemes jobban odafigyelni, meghallani a másik személy nézőpontjait is, annak érdekében, hogy ne a vitákon keresztül kelljen tapasztalnunk az igazunkat.

Ez a hónap hozhat sok mozgást, utazást, érdemes a felesleges energiáinkat, a feszültségeket valamilyen aktívabb módon levezetni, sporttal, tánccal, vagy akár azzal, hogy elutazunk olyan helyekre, amik kicsit kimozdítanak a komfortzónánkból.

Ha túlpörgetjük magunkat a munkában vagy túl sok feladatot vállalunk be, akár erőn felül is és nem vezetjük ki a stresszt valamilyen aktívabb módon, akkor sokkal nyugtalanabbnak, feszültebbnek érezhetjük most magunkat. Ez idegrendszeri érzékenységben, vállak befeszülésében jelezhet majd testi szinten. Teljesítmény centrikus embereknek különösen érzékeny időszak lehet ez most.

Te mennyi szabad időt szánsz magadra?

 

A másik jelentősebb bolygóváltozás, aminek a hatását jobban megérezhetjük most a Jupiter visszatérése a Skorpióba.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy újra szembesítéseket kaphatunk az érzelmi megéléseinkkel kapcsolatban.

Mivel retrográd helyzetben van, vagyis visszahat a Mérlegre is, ez azt is hozhatja, hogy a párkapcsolatban, és a külvilághoz való viszonyulásunkban is kaphatunk erőteljesebb érzelmi tapasztalásokat.

Minden olyan kapcsolat, amiben megfelelni akarunk a másiknak, vagy amikor nem érezzük magunkat egyensúlyban, az most felszínre kerülhet az életünkben, megoldásra várva.

 

Mindenképp érdemes foglalkozni a belső lelki világunkkal is és nem csak racionálisan, észérvek alapján rendezni a kapcsolatainkban felmerülő problémákat, kérdéseket.

Annál is inkább, mert ha megpróbáljuk elkerülni ezt és kimenekülni a szembesülés elől, akkor a sors majd erőteljesebb érzelmi próbatételeken keresztül fog figyelmeztetni arra, amivel szembe kell néznünk a kapcsolatainkban és önmagunkkal.

 

Lehet, hogy most jön el az idő az elengedésre, legyen szó akár egy társról, régi nem működő barátságról, munkáról, de akár egy szemléletmódbeli változtatásnak is itt lehet az ideje. Mindaz, amit még a múltban nem rendeztük le, de már nagyon itt lenne az ideje, az most megoldásra vár.

Ehhez kapunk most erőt, hogy átláthassuk reálisan a helyzetünket, de nem ragadhatunk be a magyarázatok gyártásába, meg kell tapasztalnunk a változtatást, érzelmi és mentális síkon is, mert ez hozhat csak valódi fejlődést és előrelépést.

 

Külön szeretnék kitérni egy különleges napra, ami a védikus asztrológia szerint az év legjobb napja, ez az Aksaya Tritiva, ami május 7-én lesz. Ezen a napon nagyon erős pozícióban lesz több bolygó is. Az indiaiak ezt a napot nagyon szerencsésnek tartják.

Ezen a napon érdemes belekezdeni olyan új dolgokba, amik fontosak a számunkra és amikről azt szeretnénk, hogy hosszú ideig megmaradjanak az életünkben.

Ha erre nincs éppen fizikálisan lehetőségünk, akkor valamilyen szimbolikus módon tegyük meg ezt. pl. ha valaki szeretne egy utazást, de az csak egy későbbi időpontban lesz realizálható, akkor szimbolikusan pakolja be a bőröndjét és tegye ki az előszobába ezen a napon, ezzel kinyilvánítva az utazási szándékát.

Teremtsük a szerencsét magunknak hosszú távra.

Ha pedig szeretnél ehhez egy kis rásegítést kapni, akkor várlak május 7-én a Szerencsés Kezdetek teremtő estre!

szeretettel: Fatime