Márciusban több jelentős változás is lesz a bolygók helyzetében a védikus asztrológia szempontjából vizsgálva, aminek a hatásait érezhetjük majd a mindennapokban.

1.Az első a Merkur előre fordulása 03.10-étől. Eddig ugyanis pár hét óta retrográd vagyis hátráló helyzetben volt a Vízöntőben. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor úgy érezhetjük, mintha le lennénk lassítva, hátráltatva lennénk.

Ezek a retrográd időszakok azonban nem azért vannak, hogy keseregjünk, sokkal inkább azért, hogy lerendezzük, megoldjuk azt, amit eddig még nem tettünk meg. Tehát tulajdonképpen kapunk egy plusz lehetőséget arra, hogy amit a múltból még cipelünk magunkkal teherként, de már nem szeretnénk, azt most letegyük.

A Merkur Vízöntőbeli retrográd helyzete azt jelenti, hogy két jegyben is hatással van ránk, ott ahol tartózkodik és az azt megelőző jegyre (Vízöntő, Bak).

Ez konkrétan a gyakorlatban tehát arra lehet alkalmas időszak, hogy:

 • A kommunikációnkban az információ átadását és befogadását hogyan teljesítjük.
 • A gondolkodásmódunkért hogyan vállalunk felelősséget. Ehhez kapjuk aztán az élethelyzeteket. Mennyire félelem alapon működünk, hiszünk-e abban, hogy rendelkezünk azzal a mentális érettséggel, amivel a nehezebb, kiszámíthatatlanabb helyzeteket is kezelni tudjuk. Erre jó példa most a koronavírus esete. Ahhoz a körhöz kapcsolódunk-e akik pánikolnak, telerakják a kamrájukat élelemmel vagy képesek vagyunk a realitás talaján maradni és félelem keltés nélkül rálátni erre a helyzetre és kezelni azt.
 • Felerősödhet a testünkre, egészségünkre való erőteljesebb odafigyelés szükségessége, amit ha eddig nem tettünk meg, akkor jelezhetnek a betegségek, fájdalmak különösen az izületek, csontok, térd, lábszár, vérbetegségek formájában.
 • A céljaink tekintetében érdemes nem retrográd időszakban új dolgokat kitűzni, nagyobb döntéseket meghozni, mert ennek megvalósításában ilyenkor akadályoztatva érezhetjük magunkat

A Merkur 03.10-étől viszont kilép ebből a hátráló helyzetéből és ennek hatásaként azt érezhetjük majd, hogy felpörögnek az események körülöttünk. Ettől könnyebbnek érezhetjük majd az élethelyzeteinket.

Ez megnyilvánulhat abban, hogy:

 • egyértelműbben fogjuk látni, mi az amit igazán szeretnék az elkövetkezendő időben megvalósítani az életünkben. Erre most egy racionálisabb szempontból fogunk tudni rálátni. Így a logikus összefüggéseket az életünk eseményei között egy tisztább összefüggésrendszerben érthetjük meg.
 • Kaphatunk olyan eseményeket, amelyek arra sarkallnak majd, hogy merjük felvállalni a szabadság iránti igényünket. Ez lehet egy kapcsolati fogságból való kilépés felismerésének a lehetősége. Lehet, hogy az anyagi hiányaink gúzsba kötésétől szabadulhatunk fel egy újfajta gondolkodásmód segítségével. Lehet, hogy sokkal józanabbul fogjuk látni az aktuális élethelyzetünket és képesek leszünk most az önállóságunkat, szuverenitásunkat felvállalni.

 

 1. A következő változás a Nap átlépése a Vízöntőből a Halakba 03.14-én,  1 hónapig marad itt.

Ez majd egy pozitív érzetet hozhat, mert a Nap nem érezte igazán jól magát a Vízöntőben, ami azt jelenti, hogy gyengébben érvényesültek a jelentései.

Vagyis azt tapasztalhattuk meg, hogy az irányító képességünkben korlátozva voltunk, legyen szó akár a saját életünkről, akár másokéról. Ez azonban azért volt, mert ebben az időszakban azt tanultuk, hogyan válhatunk valamely közösség hasznos tagjává. Megőrizve a szabadságunkat, emberi méltóságunkat anélkül, hogy dirigálni akarnánk másoknak vagy hagynánk, hogy más kerekedjen fölénk.

A Halakban a Nap szerencsére jól érzi magát, így ebben az időszakban most lehetőségünk lesz arra,

 • hogy többet foglalkozzunk a lelki világunkkal. az érzéseinkkel,
 • a határaink meghúzásával, hogy kinek mit engedünk meg,
 • mennyire vállaljuk fel a világban nem csak racionális, hanem emocionális oldalunkat is. Ezért akik nagyon materialisták, nehezebb lehet nekik.

 

 1. A Mars bolygó 03.22-én lép át a Nyilasból a Bakba és május elejéig itt marad.

Szerencsére ez számára egy kedvező közeg, így ennek áldásos hatását mi is érzékelhetjük majd. Erős időszaknak nézünk elébe, mert a Mars mint az akarat, harciasság, cselekvés hordozója, találkozik itt a Szaturnusszal, ami a felelősségvállalásra sarkall és a Plutóval, ami a gyökeres átalakulás szimbóluma.

Ez azt jelenti, hogy kaphatunk olyan élethelyzeteket, amiben nem kerülhetjük el a szembesülést önmagunkkal, de már nem csak elméletben, gondolati szinten érint ez meg, hanem a tettek mezején is.

A megújulás lehetőségét hozhatja nekünk ez az időszak, de nem finomkodva, hanem határozottan. Legyen szó akár a párkapcsolati elakadásokkal való szembesülésről, a munkában lévő hiányosságok felismeréséről, a jövőkép változtatásának a szükségességéről, vagy annak felismeréséről, hogy ki vagy mi mellet akarunk és tudunk is igazán elköteleződni.

Hogy ezt az erőt, amit kapunk most, ki mire használja: küzdelmekre, csatározásokra, rombolásra vagy a bátorsága megéléseként egy új kezdet, új irány elindítására, az csak az rajtunk múlik.

Az ingatlanokkal kapcsolatos ügyletekben most learathatjuk az eddig befektetett munka gyümölcsét.

 

 1. A Vénusz 03.28-án megy át a Bikába és 4 hónapig itt lesz.

Ez jó hír nekünk, mert itt nagyon erős a pozíciója. A kapcsolatok, vágyak, anyagiak tekintetében fellendülés várható majd ebben az időszakban.

 

 1. A Jupiter 03.30-án lép át a Bakba.

Itt nem érzi jól magát, de szerencsénkre csak 3 hónapig marad. Azt tapasztalhatjuk majd, hogy bár szeretnénk nagyobb lehetőségekre megnyílni, de mintha be lennénk szűkítve.

 

Összefoglalva tehát, ebben a hónapban:

 • érdemes odafigyelni arra, hogy ne félelemből, hanem a szabadság iránti igényünkből irányítsuk az életünket
 • foglalkozzunk többet a belső világunkkal, ne meneküljünk el az érzéseink elől
 • merjük felvállalni a változtatást és ne ijedjünk meg az új helyzetektől, hanem bátran tegyünk, lépjünk, cselekedjünk, amit a szívünk diktál!

szeretettel:

Fatime