A védikus asztrológia szerint 03.28-án egy igen erőteljes együttállás tapasztalható (Rahu-Mars a Bika jegyben), aminek a hatása erőteljesebben érzékelhető már az ezt megelőző és az ezt követő napon is.

Ráadásul Telihold is most van, ami még inkább felerősíti ezt a tendenciát.

A Rahu szimbolikus jelentése az, hogy megmutat mindent, ami felé haladunk, a Mars pedig az akarat, indulat, erő szimbolizálója. A Bika jegyben való találkozásuk, amihez a biztonság, anyagiak, értékek kapcsolódnak, azt mutatja, hogy ezekben a témákban leszünk most jól megdolgoztatva.

Mit jelent ez nekünk a gyakorlatban?

A csúcs 28-án van, tehát ezen a napon érdemes jobban odafigyelni arra, hogy:

  • fokozódhatnak az indulataink, a rejtett feszültségek. Ezek eddig is bennünk voltak, de lehet a konfliktus kerülése vagy enerváltság miatt nem volt alkalmunk kiadni magunkból.
  • zaklatottabbnak érezhetjük magunkat lelki síkon
  • felerősödhetnek a feszültségek az anyagiakkal, pénzügyi stabilitásunkkal kapcsolatban
  • harciasabban, impulzívabban reagálhatjuk le helyzeteket a kapcsolatainkban.

Ezek a nagyon intenzív hangulati megélések elsősorban a biztonságérzetünkkel lesznek kapcsolatosak. Legyen szó a pénzügyekről, vagy arról, hogy mennyire tudunk bízni a társunkban, egy üzleti partnerben, vagy akár önmagunkban, mind a felszínre kerülhetnek külső és belső konfliktusok formájában.

Minden olyan helyzet, ami a vágyaink beteljesülését akadályozza, érzelmileg most jobban feljöhet bennünk. Felerősödhet a bennünk szunnyadó féltékenység, a birtoklási vágy, vonatkozzon ez akár egy partnerre vagy akár egy tárgy megszerzésére, megtartására is.

Nem kell azonban megijedni ettől. A Rahu célja, hogy megmutassa azt az irányt, amiben fejlődnünk, változnunk kell, ami felé tartunk. A Mars pedig megadja most ehhez a lökést, az erőt. Ezt üzennék:

„Menj, indulj már, tedd a dolgod! Ne süppedj bele az önsajnálatba, ne a kesergést válaszd, hanem a szembenézést önmagaddal. Ha nem működik valami, akkor tegyél a változtatásért! „

És érdemes a feljövő felismeréseket, lépéseket – amikkel az élet konfliktusok révén szembesít minket – megtenni, mert a stabilitásunk a tét. Ez pedig a belső stabilitást jelenti.

Vagyis, hogy mit tudok én aktívan, cselekvő módon tenni azért, hogy biztonságban érezzem magam?

Mi az az érték, amit én a hitem szerint tudok képviselni, amihez adni tudom magam?

És ténylegesen ezt élem?

Ezt a belső folyamatot erősíti meg most a Telihold (a Nap-Szűz tengelyen), mely azt üzeni, hogy az érzékenység, a lelkiség útján kell magunk felé és a világ történései felé fordulni, anélkül, hogy áldozattá válnánk a feszültséget okozó történések során.

Támogatja a belső munkát a fejlődésünk érdekében a Bakban együtt álló Szaturnusz-Jupiter, mely arra sarkall minket, hogy legyünk éberek és nyitottak arra, hogy mi mellett köteleződünk el és milyen gondolatiságért, cselekedetekért vállalunk felelősséget.

És végül egy kedvező hírrel zárjuk az olvasást: április közepétől várható olyan változás, ami segítheti majd a kinyílást a korlátozásokból. Lehetőségünk lesz valamelyest fellélegezni és a küzdelmesebb időszak is csitulni látszik, kedvezőbb időszak következhet.

Ha pedig a személyes sorsutad is érdekel, örömmel várlak egyéni asztrológiai konzultációra!

szeretettel

Fatime