Ez a hónap sok változást hoz, nagy figyelmet és tudatosságot követel tőlünk, ha jól akarjuk megélni a mindennapjainkat.

Mit jelent ez?

Azt, hogy nem sodródhatunk, nem söpörhetjük be a konfliktusokat a szőnyeg alá, nem háríthatjuk a problémák megoldását, amit elénk hoz az élet. Mert ha nem nézünk szembe az aktuális helyzetünkkel és nem változtatunk, akkor erősebb formában kaphatjuk meg a szembesítést.

Ehhez az időszakhoz szeretnék most segítséget nyújtani ezzel az írással, hogy ne káoszként, hanem kalandként tudjuk megélni a mindennapjainkat.

Ebben a hónapban a védikus asztrológia szerint szinte minden bolygó jelentős pozíció váltásba kerül, aminek a hatását érezhetjük majd a külső történésekben, de belül is pl. a hangulatunk alakulásában.

 

1.Rögtön szeptember 1-én a Vénusz jegyet vált és átlép az Ikrekből a Rákba. Mivel itt nem érzi túl jól magát, ezért a belső stabilitásunkban kaphatunk megtapasztalásokat.

Ez megmutatkozhat a családi életünkkel, az ott betöltött szerepeinkkel kapcsolatban. Anyaság, szülői szerepvállalás területén mennyire érezzük a helyünkön magunkat. Továbbá felerősödhet az otthon jelentősége.

A múltból cipelt terheink letétele is napirendre kerülhet most, akár gyerekkorból hozzuk, akár generációsan.

A családi kapcsolataink harmonikusabbá tétele iránti vágyunk is felerősödhet most.

 

2. A Merkur is tovább halad 09.02-től a Szűzbe lép. Ez a saját jegye, jól érzi itt magát, így a hatásait támogatóbbnak érezhetjük majd.

Felerősítheti a munkamániát, a tökéletesség iránti igényt, de érdemes arra odafigyelni, hogy ez ne menjen az egészségünk rovására.

Lehet most nagyobb elhatározás bennünk arra, hogy többet foglalkozzunk a testünkkel.

Aktívabbá válhatunk a sportban vagy kedvező időszak lehet egy diéta elkezdéséhez.

Ha jobban odafigyelünk most a testünk jelzéseire, akár betegség, akár fáradtság útján üzen nekünk, tisztább megértést kaphatunk a problémáinkra és akár a rég keresett megoldáshoz is eljuthatunk.

 

3. A következő pozícióváltás a Marshoz köthető, mert 09.10-étől retrográd lesz 10.03-ig a Kosban. A Mars alapvetően erős itt, de a retrográd helyzetek mindig jelentenek egyfajta lelassulást, hátrálást, visszalépést. Ezt úgy tapasztalhatjuk meg, hogy erővesztettnek, visszafogottabbnak érezhetjük magunkat, mintha a lendületünk, kezdeményezőkészségünk alábbhagyna.

Azok, akik erős, irányító egyéniségek különösen nehezen viselhetik ezt az időszakot, mert nem olyan tempóban haladnak a dolgaik, ahogyan ők azt diktálni szeretnék.

Az ilyen időszakok arra nagyon alkalmasak, hogy megengedjük magunknak a lassulást.

Azt is tanítja, hogy ne akarjunk mindent irányítani, kontroll alatt tartani, vegyük észre, hogy az akaratunkat, erőnket mibe tehetjük bele építő módon a legjobban.

A türelem is porondon lesz, tanuljuk most az elfogadást, hogy nem biztos hogy mindennek akkor kell történnie, amikor mi azt elvárjuk.

És mivel visszahat a Halak jegyre, így az érzelmi életünk, a belső világunk is előtérbe fog jobban kerülni, hogy milyen intenzitással reagálunk le egy szituációt. Mert mindennek több aspektusa is van. Lehet alacsony szinten (agresszióval, duzzogással, sértődéssel, kiabálással stb.) és magasabb minőségben (empátiával, megértéssel, elfogadással) is kezelni a helyzeteket

 

4. A Jupiter is változtat helyzetén, marad a Nyilasban, de 09.13-tól kilép a retrográdból és direkt irányba fordul november közepéig.

Mivel itt ez a bolygó erős, ezért bőven kapunk támogatottságot ahhoz, hogy felülvizsgáljuk, miben is hiszünk, mi az igazi, valódi érték az életünkben, mi képviseli az igazságot, milyen erkölcsi alapot preferálunk. Ezt pedig nem csak elméletben, hanem gyakorlati élethelyzeteken keresztül tapasztalhatjuk meg.

Erre ez a járványos időszak kiváló lehetőség, hogy szembesüljünk a félelmeinkkel és letisztázzuk magunkban, hogy a hitünk milyen erős.

 

5. A következő változás a Nap tovább haladása a Szűzbe 09. 16-án. Ez azt hozhatja nekünk hatásaiban, hogy felerősödhet bennünk a szolgálat, segítés iránti igény.

Az is, hogy mennyire érezzük hasznosnak magunkat a munkánkban.

Az előbb említett jupiteri szembesítés összefüggésben van ezzel is, mert erős rávilágítást kaphatunk a gyakorlati élethelyzetek révén arra, hogy tényleg olyan munkát végzünk, amivel értéket tudunk teremteni?

Vagy csak a pénzért, a biztonságért dolgozunk?

Ez egyezik a belső vágyainkkal?  Tényleg ezt akarjuk?

 

6. Ezt megtámogatva egy újabb nagyon jelentős változást hozhat a holdcsomópontok – Rahu-Ketu – 09.23-ai tovább lépése, mivel ezek másfél évig vannak egy-egy jegyben, így az ő tovább haladásuk fordulópontként is felfogható. Most a Skorpió – Bika tengelyen fognak minket megdolgoztatni.

Vagyis az elengedés, változtatás, elmélyülés, belső világunkkal való szembesülés és a ragaszkodás, biztonság, stabilitás témaköreiben hozhatnak felismeréseket számunkra.

Milyen érdekes, hogy a külső történések pedig pont ezekben a témákban fognak helyzeteket elénk tenni. Vagyis, hogy mennyire vonódunk be a félelmeinkbe, mit tudunk elengedni, ami nem építő jellegű, legyen az a gondolkodásmódunk, kapcsolataink, szokásrendszerünk.

Mennyire hisszük el, hogy a biztonságérzetünket kívülről kell várnunk.

De erről a holdcsomópont változás hatásairól majd részletesebben kitérek egy következő írásomban.

 

7. És végül a Szaturnusz is vált, szeptember végén megszűnik a retrográd helyzete a Bakban és elindul előre. Ez az irányváltás azt hozhatja, hogy mély szembesítéseket kaphatunk arra, hogy mennyire vállalunk felelősséget magunkért, a gondolkodásmódunkért, a tetteinkért.

 

Tehát a nyári pihenés után ettől a hónaptól kezdődő időszak nem a láblógatásról fog szólni. De nem kell félni, sőt nem szabad félni, mert ezek az aktívabb időszakok azért vannak jelen az életünkben, hogy ne ragadjunk be, ne éljünk rossz kapcsolatokban, ne dagonyázzunk a megrekedtségben, hanem lépjünk, tegyünk, változtassunk. Ez mindannyiunk érdeke is!

A hozzáállásunk azonban nem mindegy hogy milyen. Hogy mit választunk: a káoszt látjuk az ilyen felforgató időszakokban vagy a kihívást, aminek a megoldása a feladatunk.

szeretettel:

Fatime