Ez a hónap numerológiai szempontból energetikailag azt támogatja, hogy a kommunikációd javuljon és nyíltabb, őszintébb lehessen. Ez segíthet abban, hogy a kapcsolataidban meglévő rejtett vagy nyílt konfliktusok megoldódjanak, hogy ne kelljen azt  érezned, egy időzített bombán ücsörögsz.

Ehhez kapcsolódóan a felelősségvállalás is napirenden lesz, hiszen amíg nem vállalod a viselkedésed következményeit, addig az életed sem alakulhat abba az irányba, ahová szeretnéd.

Érezhetsz majd nagyobb aktivitást és a kreatív oldalad is jobban kinyílhat, persze csak akkor, ha a figyelmedet nem forgácsolod szét. Az összpontosítás és a koncentráció gyakorlása is előtérbe kerülhet most.

 

Minden hónap elején – ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra – most Osho kártyákból-, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre.

 

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

 

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád.

Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.

  1. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

 

Íme a „Mit kell most megoldanom?”  kérdésre kihúzott kártya:

A képen az oroszlán testéből emelkedik ki egy furulyázó gyermek, aki láthatólag nem fél az oroszlántól, pedig az jóval nagyobb és erősebb nála.

A kép címe az újjászületés, ami egy olyan állapot, ami nem igazán kerülhető el. Hiszen minden helyzetben benne van mindig a megújulás lehetősége. A kérdés csak az, hogy észreveszed e. Mered e bevállalni, hogy kilépsz a régiből, hogy változtatsz és esetleg olyan döntést hozol, aminek a következményét  egyenlőre még nem tudhatod.

 

Talán azért nem mersz lépni, mert túl nagy feladatnak érzed önmagadhoz képest. Ha pl. benne vagy egy nem túl boldog párkapcsolatban, és nem is érzed úgy, hogy a másik emberrel egy a jövőtök, akkor mégis miért nem változtatsz? Lehet azért, mert így kényelmes. Talán azért, mert inkább maradsz a rosszban, mint egyedül. Pedig ki tudja?

Lehet az önálló élet olyan új oldaladat mutatná meg, amit nem is ismersz még?

Lehet, pont a régi helyzet lebontása hozná el neked a valódi újjászületést?

 

Még az is előfordulhat, hogy nem is olyan félelmetes a változtatás, mint azt először gondoltad. Mint ahogy a képen is: lehet azt látni az oroszlánban, hogy ijesztő nagy állat. És ha meg lehet szelídíteni?

Mi lenne, ha az újjászületésedet akadályozó félelmedet is meg tudnád szelídíteni? Például azzal, ha jobban hinnél magadban. Ha azt erősítenéd, ami a pozitívum az életedben és nem a hiányra koncentrálnál.

Ebben a hónapban tehát ahhoz kaphatsz támogatást, hogy észrevedd és lebonthasd a falaidat, amik gátolnak abban, hogy valami újat hozz létre magadból vagy az életedből.

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

A képen három alak a levegőben, egymásba kapaszkodva lógnak a trapézon. Figyelniük kell a másikra és magukra is, mert az életük egymástól függ. Vagyis minden pillanatban a jelenben kell lenniük.

 

A teljesség másként nem is élhető meg igazán. Hiszen amint a figyelmed elkalandozik arról, ami éppen van, máris kizökkentél a jelenből, ami pedig a teljesség állapota.

Gondolj csak bele, épp a gyerekeddel vagy és teljesen el vagytok merülve a közös játékban. Élvezed a vele töltött időt, nagyokat nevettek. Közben eszedbe jut, hogy be kéne indítani egy mosást. Hogy hamarosan el kellene kezdeni a vacsora készítését. Hogy tegnap miért mondta azt a főnököd, amit. Hogy a párod már megint nem ért haza időben és mindent egyedül kell csinálnod.

Pár pillanat az egész, ahogy teret engedsz a különböző gondolat áramlatnak, de máris kiestél a jelen élvezetéből, a gyerekeddel való önfeledtségből, a játékosságból, a vidámságból, az örömből. Vagyis a teljességből.

 

Persze mondhatod azt, hogy sok a feladat, több mindenre is kell egyszerre figyelned. Lehet, de ez a te választásod. De úgy is dönthetsz, hogy a sok teendőt sorrendbe állítod és megtanulod, hogy a teljes figyelmedet arra az egy dologra irányítsd, amit éppen csinálsz. Igy mindjárt a jelenben leszel és nem fognak a gondolataid a múltba vagy a jövőbe vinni és fárasztani.

Valójában nem az számít, hogy mit csinálsz, hanem hogy azt hogyan teszed.

 

A teljességhez igazából nem kell másik személy, sok pénz, vitorláshajó, hatalmas ház, trendi külső, stb. Persze semmi gond, ha ezek is az életed részét képezik, örülj neki.

De ezek nélkül is érezheted jól magad, ha megtanulsz a jelen pillanat teljességében lenni, anélkül, hogy agyalnál valamin, folyamatosan sztorikat gyártanál vagy kikövetkeztetnéd, hogy a másiknak hogyan kellene viselkednie.

A teljesség bármikor a tiéd lehet, ha nem hagyod, hogy az elméd a múltba vigyen és azon keseregj vagy a jövőre vonatkoztatva gyárts  szorongást okozó elméleteket.

A teljesség a mostban van, ezért vedd észre, hogy mi az, amit értékelhetsz és annak adj több figyelmet, odafigyelést a gondolataid és a tetteid által. Ez hozhatja meg számodra a boldog újjászületést.

 

Ez a hónap az év lezárásaként tehát remek lehetőséget ad arra, hogy átgondold, min kellene változtatnod, miben kellene megújítanod magadat. Azért, hogy ne a hiányban, a fáradtságban, kedvetlenségben legyél, hanem a felszabadult örömben és a teljességben.

szeretettel:

Fatime