Ez a hónap numerológiai szempontból hozhat olyan helyzeteket, amik próbára tesznek abban, hogy mennyire bízol önmagadban. Ez leginkább azon keresztül tud megmutatkozni, hogy hogyan kezeled a változásokat.

Jöhetnek olyan szituációk, amik arra tanítanak most, hogy legyél rugalmasabb és spontánabb módon reagálj dolgokra.

Felerősödhet a szabadság iránti igény, ami viszont nem engedheti, hogy régi, lehúzó helyzetekbe ragadj bele.

Hiszen itt az idő a változtatásra, amikor is támogatást és erőt kaphatunk ahhoz, hogy elengedjük azt, ami már nem működik, aminek már mennie kell az életünkből.

 

Minden hónap elején – ráhangolódva az aktuális hónap minőségére, megoldandó feladatára és segítő energiájára – húzok egy képet számodra – most a Tarot kártyákból-, mely a tudattalanban lévő tartalmakat hozza felszínre. Majd pedig ehhez egy szót is az általam készített szókártyákból, mely pedig az elmét dolgoztatja meg.

Két kérdés fog minket vezetni:

  1. Mit kell most megoldanom?
  2. Mi segíthet ebben?

Bármilyen helyzetben legyél, a lényeg mindig az, hogy a megoldást keresd és ne a kifogásokat. Támogatásra pedig bármikor szükséged lehet: de mennyivel könnyebb, ha tudod, hogy van segítség.

  1. Kérlek, mielőtt elolvasnád a kártyákhoz fűzött mondataimat, először nézd meg a képet és a szót. Majd hagyd, hogy hassanak rád. Engedd meg magadnak, hogy megérkezzenek a saját érzéseid, hisz ezek a te meglátásaid, amik csak neked üzennek valamit. Pontosan azt, amire éppen szükséged van.

2. Ezután nézd meg az írásomat és vesd össze a saját gondolataiddal. Lehet, hogy megerősítéseket fogsz majd kapni, de az is lehet, hogy új felismeréseket. Mindegyik jó, úgy ahogy van. Bízz magadban!

 

És most nézzük erre a hónapra kihúzott kártyákat és szavakat, mi az üzenet számunkra:

Íme a „Mit kell most megoldanom?”  kérdésre kihúzott kártya:

A képen a magasból éppen kiugró ember látható, ez a lap a Tarotban a Torony lapja.

Ennek a kártyának az lehetne a mottója:

Minden válságban benne van a megoldás és az újjászületés lehetősége!

Ez a lap azt üzeni, hogy egy intenzív átalakulásban lehetsz most benne, ami érzelmileg vagy fizikálisan is akár, de jól megdolgoztat. Amik történnek veled, lehet hogy a padlóra küldenek, talán megterhelő ez neked és érezheted úgy, hogy nem látod a megoldáshoz vezető utat.

Azt is üzeni ez a kártya, hogy azért nem tudsz lépni, mert beleragadtál olyan helyzetekbe, amik nem jók már neked. Eddig biztonságot adott, de már nem építőleg hat rád. Lehet, hogy tudod, érzed is, hogy cselekedned kellene, de nem mered megtenni. Nem tudod a döntést meghozni, mert olyan életszemléletbe merevedtél bele, amit a védőbástyádnak hiszel. Mint egy torony, amibe bezártad magad.

 

Ezek olyan falak, amiket azonban te építettél magad köré a gondolkodásmódod által. És lehet már olyan régen ott vannak, hogy észre sem veszed. Vagy úgy érzed, le sem tudnád bontani őket.

Azonban minden rendszer az életedben csak addig tartható fenn, amíg az rugalmasan tud működni és fejlődni tudsz benne. Hiszen minden folyamatos áramlásban van, ha nem haladsz ezzel, boldogtalanná válhatsz.

Egy nő története álljon itt, aki hosszú évek óta nagyon rossz házasságban élt. A férje többször megcsalta, nem foglalkozott vele. A nő ezt tűrte, viselte, mert nem mert kilépni a kapcsolatból, mi lesz vele egyedül. Aztán lett egy súlyos betegsége, amikor hozzám elkerült. Az önmagával való szembesülés során megértette, hogy már régen ki kellett volna lépnie, most már a daganat jelezte azt, hogy baj van, nem húzhatja tovább a változtatást.

 

Mi az az átalakulás, amire vársz és mégsem lépsz?

Miben nem mered a korlátaidat lebontani?

Hol nem veszed észre, hogy a régi biztonságod már csak egy látszat, ami nem véd meg a változtatástól?

Miért félsz a megújulástól?

 

A kihúzott szó arra, hogy mit érdemes most megoldani:  

A bizonytalanság pont az az érzelem, ami a legjobban távol tud tartani attól, hogy változtass. Hogy válaszd a jobbat, az inspirálóbbat, a könnyebbet. A választás azonban csak akkor fog eredményt hozni, ha követi a cselekedet is.

Hiába hangoztatod azt, hogy  társat szeretnél, akivel boldog lennél, ha közben nem teszel semmit. Szeretnél egy jobb munkát, de nem keresed a lehetőséget. Fogyni akarsz és halogatod az életmódváltást, csak mondogatod, hogy majd hétfőtől elkezded.

A bizonytalanság egy belső félelemből ered, aminek az az alapja, hogy nem hiszed el, hogy képes vagy rá. Nem bízol eléggé magadban annyira, hogy tudd, ha a biztosnak vélt „falaidat”, élethelyzeteidet lebontanád, elengednéd, akkor valami sokkal jobb várna rád.

Mi az a helyzet, amiben bizonytalan vagy és nem tudsz, nem akarsz, nem vagy képes döntést hozni és cselekedni?

Miért jó az neked, ha inkább választod a megrekedést, a lehúzó kapcsolatokat, helyzeteket, minthogy választanád azt ami új erőt, aktivitást adhat?

 

A 2. kártya: „Mivel oldhatom meg?

Ennek a lapnak a mottója az lehetne:

Bármit megvalósíthatok, mert képes vagyok rá!

A kihúzott kártya a Mágus lapja. Ő egy olyan személy, aki bármit képes elérni. Azért mert nagy erőkkel rendelkezik, tudja mit akar, és képes is tenni érte. Ebben segít a magabiztossága és a bölcsessége, amely nagy teremtő erőt ad a kezébe.

Mindenki lehet a saját élete mágusa, sőt pont erre kellene törekedni, hogy megszerezzük azt a belső erőt, amivel erőlködés nélkül érhetjük el a vágyott sikereket, célokat.

Amikor félsz az újtól, érdemes visszatekinteni, hogy egy korábbi szituációt, aminek pozitív eredménye lett, hogyan oldottál meg.

Milyen képességeid, tulajdonságaid segítettek ebben?

Miben van tehetséged, miben vagy jó?

Hogyan tudnád ezt kibontakoztatni most?

 

És a kihúzott szó a megoldásra, ami most segíthet:   

 

Ahhoz, hogy merj kilépni a biztosan működő, de örömöket nem adó helyzeteidből és a saját életed teremtő mágusává válj, a kulcs, ami segíthet: az önbizalom.

Mennyire tudsz hinni magadban, függetlenül attól, hogy mások mit mondanak rólad?

Mi kellene ahhoz, hogy a váratlan, új helyzetek ne billentsenek ki?

Hogyan lehetnél az a kreatív teremtő erő, aki nem beleragad a múltjába, hanem előre tekint és bátran változtat, dönt, cselekszik?

 

Itt az idő, hogy lebontsd a magad köré emelt érzelmi falakat és végre felfedezd, hogy a változtatás nem is olyan félelmetes.

Itt az idő, hogy elengedd a régit, hogy jöhessen helyére a friss új minőség, hogy merj végre tenni magadért és megvalósítsd, ami boldoggá tesz téged!

szeretettel: Fatime