A szexualitás egy olyan téma, amiről vagy semmit nem beszélünk vagy nagyon is sokat. Nem mindegy azonban, hogy ki mit kapcsol hozzá érzésként.

A szex egy olyan kapocs, ami a férfi-nő viszonyában nagyon is kellene, hogy jól működjön.

De mit is jelent ez? Honnan tudjuk, hogy tényleg jó a szex a kapcsolatunkban?

Általában, legalábbis ideális esetben a kapcsolatok kezdetén még megvan a szenvedély. Úgy érzik a párok, hogy testileg is nagyon tudnak hatni egymásra, óriási a vonzalom és ebből rengeteg energiát nyernek.

Aztán ahogy kezd lecsendesedni a kezdeti lelkesedés, valahogy a vágy is alábbhagy. Ritkulnak az együttlétek, vagy nem olyan minőségűek, mint az elején voltak.

Évek elteltével pedig gyakran már kényszerré válik az egész. És jönnek a kifogások: „fáradt vagyok,” „majd máskor”, „most nem kívánom”, „meghallják a gyerekek”, „korán kell kelni holnap”, „ fáj a fejem”…

Hogyan jut ide két ember intim kapcsolata?

A szex egy olyan téma, amit nagyon sok tabu övez. Érdemes visszagondolni arra, hogy mit hallottunk a saját családunkban a szüleinktől erről?

Talán semmit. Vagy épp azt, hogy az egy takargatni való dolog. Szégyelni kell a meztelenséget. Ha egy filmben csókolóztak vagy esetleg még több is volt annál, azt természetesen tovább lehetett nézni? Vagy inkább azt mondták a szülők, „csukd be a szemed, ezt nem nézheted”. „Fúj, de csúnyák”. Tehát rögzült az a meggyőződés a gyerekben, hogy amit a bácsi-néni csinál az egy rossz dolog, elítélendő, tiltott, amiért lehet büntetés is jár.

Lehetséges ez az elképzelés vezetett oda felnőttként, hogy a szexet nem lehet élvezni, csak sötétben lehet összebújni és egyébként is legyünk gyorsan túl rajta, akkor talán megússzuk a „büntetést”. Így a szeretkezés nyilván nem lehet egy élményteli, felszabadult, örömteli együttlét.

 

Ha pedig továbblépünk a családból hozott kijelentéseken, az is kihat a szexuális hozzáállásunkra, hogy a kislányhoz hogyan viszonyult az apja, mint az első férfi(minta) az életében. Ha ugyanis az apa nem dicsérte a lányát és nem mondta neki, hogy milyen szép, akkor lehet, hogy a kislány nem is fogja tudni, hogy a teste milyen értékes kincs.

Így előfordulhat, hogy majd nőként a szexualitásban sem fogja tudni elfogadni magát és takargatja a testét, elégedetlen lesz vele és ez olyan frusztráltságot okozhat, amivel a szex élvezetét is meggátolja.

Az is lehetséges, hogy épp a férfi elismerés hiányának kompenzálásaként, olyan szexuális játékokba  is belemegy, ami nem jó neki, de ezáltal hátha elnyerheti a férfi szeretetét. De ez nem az a fajta testi harmónia, amire igazából vágyódik a nő.

 

A fiúknál pedig inkább a pornó volt az, ami elvihette egy olyan irányba, ami torz képet mutatott neki a szexről. Inkább szólhat a teljesítménynek való megfelelésről, mint a férfiassága valódi megéléséről.

 

Az pedig a legerőteljesebb blokk, amikor valaki szexuális bántalmazás áldozata lett gyerekként, ez mindenképp terápiás feldolgozást igényel, mert a szexualitásban csak korlátot vagy elutasítást hozhat.

Szóval sokféle hatás érhetett minket a szexuális fejlődésünk során, amit mindenképp érdemes feldolgozni magunkban.

 

Mert a szex a legerősebb kapocs kellene hogy legyen férfi és nő között a párkapcsolatban, amiben mindketten adnak egymásnak és töltődnek is belőle.

A valódi szex ugyanis nem csak a testek játéka, hanem ilyenkor a lelkek is összekapcsolódnak.

Ehhez azonban feltételi nélküli bizalommal kell rendelkeznünk. Egyrészt abban, hogy a szex nem egy bűnös, szégyenteljes dolog.

Valamint abban is hinnünk kell, hogy a szex olyan egyesülése két embernek, amiben mindketten feloldódhatnak. Amiben nincs erőszak, nincs kihasználás, nincs alárendelődés.

Sokkal inkább egymás tisztelete. Tisztelem és becsülöm benned a Nőt, én pedig a Férfit és azt, hogy megmutatod és adod magad nekem a teljes „meztelenségedben”.

A szeretetteljes szex egyben egy megengedés is. Annak megengedése nőként, hogy befogadlak, mert a tested olyan vonzó a számomra, mint a lelked. Férfiként pedig annak kiárasztása, hogy bízhatsz bennem, védelmezlek és vigyázok rád.

 

A szexben ugyanúgy meg kellene élni a férfinek a Férfit és a nőnek a Nőt, és bízni abban, hogy a testek érintkezése során elengedhető a kontroll.

Amint ez sikerül, akkor lehet igazán felszabadult a szeretkezés. És akkor nem csak az lesz a fontos, hogy a végén meglegyen a kielégülés, hanem az addig vezető út is egy gyönyörteli megtapasztalás lehet.

Ami lehet a testek finom és vad tánca.

A Férfi erőben létezése.

A Nő kinyílása a lágyságra, a csábításra és a szenvedélyre.

A feloldódás egymásban.

Egy örömteli megtapasztalás arra a fajta testi és lelki egyesülésre, ami önfeledtséget  és felszabadultságot adhat mindkét félnek.