Minden év meghatározó tapasztalatokat hozhat az életünkbe. Ehhez vannak támogató energiák, amik megjelenhetnek pozitív és negatív események formájában is.

Most számmisztikai szempontból fogjuk áttekinteni, hogy mit is adhat nekünk ez az év tapasztalásokban. Először átfogóbban, majd a személyes évedre vonatkozóan.

Nemrég hagytuk el a 2019-es évet, amire visszatekintve van már rálátásunk. Milyen helyzetek kerültek elénk, és azt hogyan tudtuk kezelni. A múlt év számmisztikai szempontból egy 3-as (2+0+1+9= 12=3) minőségű év volt. Ez azt jelenti, hogy pörgés, mozgalmasság, változékonyság, sok történés, intenzív helyzetek dolgoztattak meg minket. Hogy ki milyen életterületen élte ezt meg, az függ a saját útjától, de kaphattunk megoldandó szituációkat a párkapcsolat, munka, anyagiak, egészség, kommunikáció, tudás elsajátítása területén. Mivel ez az elmúlt év elég gyors hatású volt, azok, akik komótosabbak, nagyon soknak érezhették az eléjük kerülő feladatokat.

 

A jelen év 4-es minőségű (2+0+2+0), ami egy teljesen más energetikát jelent.

 • Ebben az évben jobban előtérbe kerülhet a megfontoltság, a stabilitás iránti igény. Inkább keressük a biztonságérzetünket és ehhez a szabályozottság adhat segítséget. Ezért ebben az évben jobban fogunk vágyni a kiszámíthatóságra, a rendezettségre. Ez jelentheti majd azt, hogy lassabb tempójúnak érezhetjük az életünket. Egy ilyen húzósabb, pörgős év után lehetséges, hogy ezt inkább pihenésként élik meg egyesek.
 • Ugyanakkor benne van a sok munka lehetősége is, ezért a munkamániásoknak ügyelni kell arra, hogy ne szűküljenek bele a folyamatos teljesítménykényszerbe.
 • Ez az év alkalmas lehet minden olyan megtapasztalásra, amikor a gyakorlatiasság kerül előtérbe. Ehhez a racionális oldalunkat fogjuk tudni most igénybe venni. Segíthet, ha terveket készítünk, mert ez egyfajta iránymutatást adhat a megvalósításhoz.
 • Arra kell azonban figyelnünk, hogy ne merevedjünk be, mert a sok munka révén érezhetjük ezt az évet egy taposómalomnak is.
 • A kapcsolatokban is felerősödhet a rutinszerűség, a lelkesedés hiánya. Érezhetjük azt, hogy kimerült, elfáradt a kapcsolatunk. És ez nem csak a párkapcsolatokra, hanem az egyéb kapcsolatainkra is vonatkozik. Tapasztalhatjuk azonban azt is, hogy közelebb kerülünk a társunkhoz, mert a hűség és bizalom erősödik meg a kettőnk közötti viszonyban.

 

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagynunk, hogy ez a 4-es két db 2-esből jött ki. Tehát a 2-es a számnak a jelentését is alkalmaznunk kell az értékelésnél.

Annál is inkább, mert két 20-asunk van, ez pedig azt jelenti, hogy 20 szoros erővel hat ránk a 2-es szám minősége.

 • Ezt úgy tapasztalhatjuk meg, hogy ebben az évben erősebb késztetést érezhetünk a másokkal való törődésre. Felerősödhet bennünk az empátia, az együttérzés, a gondoskodás iránti igény. Fontos lenne azonban, hogy ezt magunkkal szemben is kamatoztassuk. Mert ha nem ezt tesszük, akkor azt vehetjük észre, hogy enerváltak, fáradtak vagyunk, mert ha csak adunk, egy idő után kimerülnek az érzelmi, fizikális „raktáraink”.
 • Ez az év nagyon szólhat az érzelmekről, vagyis kaphatunk olyan helyzeteket, amikben a kapcsolatainkban rá leszünk kényszerítve, hogy színt valljunk, szembenézzünk az érzelmi elakadásokkal és felvállaljuk azokat az érzéseket, amik régóta bennünk lapulnak. Nem lesz szerencsés, ha megpróbáljuk lefojtani ezeket, mert akkor a konfliktusok felerősödést tapasztalhatjuk meg. Konfliktus kerülőknek külön izgalmas lehet ez az év, mert most szembesítéseket kaphatnak az eddig elkerült nehézségekkel.
 • De van megoldókulcs, ez pedig a belső meggyőződésünk. Vagyis az a belső hang, az a kis csendes, de mindig éber figyelmeztetés, amikor belül érezzük, hogy ez így nem jó. Amit hívhatunk megérzésnek, intuíciónak, lélek hangjának, belső sugallatnak. Erre lesz most érdemes odafigyelni, mert ez lesz a pontos iránytűnk, hogy mit tegyünk.
 • És arra is jó ez a belső hang, hogy amikor túlagyalnánk a dolgokat, amikor mindent kielemeznénk, de még sincs meg a megnyugtató válasz a kérdéseinkre, akkor még jobban érdemes hallgatni a megérzésünkre. Ez mindenkiben egy adott képesség, de van, aki a túlzott racionalitása, egoja, szkepticizmusa miatt nem tud teret engedni neki.
 • Akkor is segíthet az intuíciónk, ha azt érezzük, mókuskerékbe kerültünk és úgy gondoljuk, nincs kiszállás. Sok a feladat, a munka és alig lapunk levegőt. Na, ilyenkor is érdemes kicsit lecsendesedni (az elme állandóan zakatoló gondolatiságát nyugtatjuk le) és figyelni arra a belső érzésre, ami irányt és utat mutat nekünk a legnagyobb káosz közepén is.

 

Nézzük meg most, hogy:

 • hogyan tudod kamatoztatni ezeket az univerzális hatásokat a saját életedben,
 • és mit hozhat ez az év neked, a személyedre vonatkozóan.

Ehhez először is össze kell adnod a születési év, hónap, nap számaidat és egy számjegyűre egyszerűsíteni a végén.

Pl: 1982. 05.12-én születettnél: 1+9+8+2  +5  +1+2= 28=10=1

Ez a végén kapott egyjegyű szám mutatja meg az életfeladatunkat.

Ha 1-es jött ki: Ez az év segíthet téged a gyakorlati feladatok önálló megvalósításában. Irányító képességed, logikus gondolkodásmódod most szárnyakat kaphat. Arra kell ügyelned, hogy ne szűkítsd be túlságosan magad a saját elképzeléseidbe, gondolatvilágodba, hanem legyél nyitott más nézőpontokra is. Valamint hogy ne terheld túl magad.

2-es: ez az év sok támogatást hozhat neked, megérkezhetnek azok a segítségek, amikre régóta vártál. Illetve te is jobban teret engedhetsz az empatikus képességednek. Vigyázz azonban, hogy tartsd tiszteleteben a határokat és ne akarj másokat megmenteni a sorsuktól. Illetve figyelj oda arra is, hogy ne csak adj, hanem tudj befogadni is.

3-as: Ez az év neked lehet, hogy lassúnak tűnik majd, de ne aggódj, néha pihenni is kell. A sokoldalúságodat, az aktivitásodat jól megélheted, ha ezt a kommunikációdban, új tudás megszerzésben bontakoztatod ki.  Ötleteidet most konkrét formába öntheted, létrehozhatod azt, amit szeretnél. Arra érdemes figyelned, hogy ne kudarcként éld meg, ha nem olyan tempóban történnek a dolgok, ahogy te azt elképzelted.

4-es: ez neked egy nagyon jó év lehet, könnyebben fogod venni az akadályokat, mert kiszámíthatóbbnak érezheted az életedet. Minden, ami a tevékeny létrehozásra várt eddig, az most a megvalósulás útjára léphet. Arra azonban ügyelj, hogy a fegyelmezettséged, szívósságod ne menjen át egy önszenvedtetésbe. Valamint, hogy a környezeteddel szemben se legyél túl szigorú a teljesítmények kapcsán.

5-ös: Kreativitásod, produktivitásod, megvalósító képességed most igazán kinyílhat. Vedd komolyan, ha most több munkát kapsz, de ne azt érezd ebből, hogy korlátozva vagy a szabadságodban. Nyúlj vissza a hitedhez és abból megerősödve tartsd meg az optimizmusodat, még akkor is ha, úgy gondolod, egy mókuskerékben élsz. A rugalmasságod, nagyvonalúságod segíthet abban, ha szűknek érzed ennek az évnek a lehetőségeit.

6-os: Nagyobb hangsúlyt kaphat ebben az évben a család, az otthonod fontossága. Vagy ha nincs rendben ez a része az életednek, akkor most lehetőséget kaphatsz arra, hogy megszilárdítsd a biztonságérzetedet a szeretteid körében. Felerősödhet benned a pénzhez való ragaszkodás, és az anyagiak hiánya miatti szorongás. Az egyensúlyod visszaállításának eszköze, ha tudatosítod magadban, hogy a biztonságnak elsődlegesen benned kell meglennie.

7-es: Ez az év hozhat neked sok olyan impulzust, ami a bensőd felfedezéséről szól. Ehhez konkrét élethelyzeteken keresztül, a gyakorlatban kaphatsz tapasztalatokat. Ez egy kicsit csendesebb év lehet neked, amit azonban nem nagyon fogsz bánni. Használd fel a nyugodtabb időszakokat arra, hogy befelé figyelsz, magadra. Tedd azonban mindezt anélkül, hogy túlzottan kielemeznéd magadat, mert akkor elmehetsz az áldozatiság irányába, ami nem visz előre.

8-as: Ebben az évben a sok munkád meghozza a várt anyagi sikert, elismerést. Kihasználhatod a remek üzleti érzékedet és a nagy energiáidat valami konkrét tevékenység megvalósításába, egy korábbi célod elérésébe teheted. Most azért lehet, meg kell tapasztalnod, hogy határokat kapsz a kitörő érzelmeid terén. De lehet nem is baj, ha néha kicsit megfékez az élet, mert ez segíthet neked megtalálni az arany középutat.

9-es: Ez az év támogathat téged abban, hogy még jobban rá tudj hangolódni a belső érzékelésedre és felerősítheti a megérző képességedet. Ugyanakkor anyagiak szempontjából tudatosabbnak kell lenned, mert az érzékenységed miatt hajlamos vagy ezt a témát kerülni. Most jöhetnek olyan helyzetek, amik régóta a mélyben húzódó konfliktusokat hoznak fel. Az őszinteséged, empatikus képességed segíthet ezek legjobb megoldásban.

szeretettel: Fatime