Most a májusi bolygó mozgások egy igen érdekes helyzetet hoznak számunkra. A védikus asztrológia számításai szerint ezen a héten, pár nap eltéréssel 3 bolygó is retrográd (hátráló) helyzetbe kerül. Ezen kívül van egy negyedik, ami már ebben a pozícióban van egy ideje.

A  retrográd időszakok azt jelentik hatásukban, hogy ilyenkor úgy érezhetjük lelassultabbak vagyunk. Nehezebb az aktivitás, az előre fele haladás. Mintha egyet lépnénk előre, kettőt meg hátra. A türelem ideje ez.

Azt is tapasztalhatjuk, hogy mintha több akadályt kapnánk. Így nehezítettnek érezhetjük a feladataink megoldását.

Valamint ezek a retrográd időszakok kicsit olyanok, mintha visszavinnének a múltba is. Nem azért, hogy ott megrekedjünk, sokkal inkább azért, hogy ha valamit még nem oldottunk meg, nem rendeztünk le, akkor most azt megtehessük. Hiszen nincs addig új kezdet, amíg a régi kapukat nem zárjuk be magunk mögött.

Tehát most ezek a retrográd helyzetben lévő bolygók azzal szembesítenek, hogy mit nem oldottunk még meg, mi az, amit rendbe kell tenni az életünkben.

Mik lehetnek most ezek a gyakorlatban?

Az egyik retrográd helyzetben lévő bolygó a Szaturnusz (05.11-09.02.-ig)

Ő a karma bolygója. Felhívja a figyelmünket arra, amit még nem rendeztünk és nem enged addig tovább, amíg megoldatlan élethelyzetben vagyunk. Olyan, mint egy iránytű.

Szembesít most azzal, hogy:

 • mik a céljaink és hogy ezekért valójában milyen erőfeszítéseket vagyunk képesek és hajlandóak tenni
 • a munkánkban, hivatásunkban hova fejlődhetünk még vagy szükséges lehet a váltás (mennyien veszítették el a munkájukat most, ami újratervezésre ösztönöz)
 • mi az, amiért igazán el tudunk köteleződni, legyen szó a párkapcsolatról, munkáról, értékrendről, gondolatiságról (a karantén jól kihozza ezeket)
 • mennyire tudunk felelősséget vállalni ezekért vagy inkább másokra mutogatunk és tőlük várjuk a változást
 • ebben a bezártságban mit kezdünk az elszigetelődéssel, a magányosság érzettel, az érzelmi megéléseinkkel (az összezártságban felgyülemlett feszültségeket kin vezetjük le)
 • mi az a szemléletmód, világnézet, szellemiség, amiben most igazán hinni tudunk,
 • mi az az igazság, amivel egyetértünk ebben a hatalmas mennyiségű információ halmazban (a hírekből mit fogadunk be, mennyire azonosulunk velük és félünk-e vagy stabilak maradunk)

 

A karantén bezártsága lehetőséget ad most nekünk arra, hogy szembenézzünk ezekkel a kérdésekkel.

 • Tényleg ez az a társ, akivel élek, aki mellet érzelmi és mentális összhangban élhetek, vagy ez csak egy társas magány?
 • Ha az utóbbi, miért ragaszkodok egy ilyen kapcsolathoz?
 • Mennyiben vállalok felelősséget a boldogságomért vagy a másiktól várom el azt?
 • Tényleg ez az a munka, ami örömmel tölt el és a képességeimnek megfelelő?
 • Tisztában vagyok azzal, hogy mit is akarok az élettől? Hová akarok eljutni?

Ha ezeken a területen van rendezni valónk, érdemes őszintén belenézni magunkba.

Ha pedig már testi tünet is jelez, akkor mindenképp. Ilyen lehet a lábszáron, izűletekben, csontokban, térden, májban, hasnyálmirigyben jelentkező testi problémák.

 

A következő retrográd helyzetben lévő bolygó a Jupiter (05.14.- 09.12-ig).

Ő a bölcs guru, a tanító, az igazságérzet, a hit, aki a megtapasztalásokon keresztül mutatja meg, miben kell tanulnunk még valamit.

Egyrészt jobban érezteti most velünk a vírushelyzet okozta beszűkülést, a korlátokat, másrészt felerősíti azt a késztetést is, hogy keressük meg azt, amiben igazán hinni akarunk és tudunk és aztán ezt képviseljük a gondolkodásmódunkban is.

 

Ez a karantén tökéletesen lemodellezi ezt most nekünk. Érzékeljük, hogy sok szempontból korlátok közé vagyunk szorítva, fizikálisan, kapcsolatainkban, ami feszítőleg hathat. De mégis, milyen sok új megtapasztalást ad ez a szokatlan helyzet nekünk arról, hogy mennyi mindent kibírunk. Hogy képesek vagyunk alkalmazkodni kivételes helyzetekhez is. Kreatív oldalunk nem ismer határokat.

Biztos, hogy sok minden átalakult bennünk, hogy mi az igazán fontos, amiben hinni tudunk. Mert próbára vagyunk most téve a hitünkben is. És ez lehet, hogy valakinek a vallás, másnak a spiritualitás vagy csak az, hogy önmagunkban mennyire vagyunk képesek hinni, hogy túl tudjuk ezt is élni normális módon.

 

A harmadik retrográd pozíciójú bolygó a Vénusz. Az ő helyzete a kapcsolataink, értékeink, vágyaink, biztonságérzetünk, stabilitásunk témáiban dolgoztat most meg.

Ebben az összezártságban felszínre kerül:

 • mik azok a dolgok és kik azok, amik/akik igazán értékesek a számunkra
 • vissza kacsintgathatnak exek, régi kapcsolatok, amiket még nem rendeztünk le teljesen. Itt az alkalmas idő rá, tegyük most meg!
 • az anyagiakban is húzós időszak lehet, mert a biztonságérzetünk van pellengérre állítva. Mennyire tesszük ezt függővé az anyagi helyzetünktől? Ne most hozzunk meg nagyobb döntéseket pénzügyeinkben.

Testi tünetekben a torok, pajzsmirigy jelezhet, ha változtatnunk kell.

 

A 4. retrográd bolygó pedig a Plutó, ami a gyökeres átalakulások, változások témáival szembesít és hozhat olyan megtapasztalásokat, hogy érzelmeinkben hullámzónak érezzük a mindennapjainkat.

 

Összefoglalva tehát:

Használjuk ki ezt a speciális helyzetet, amiben vagyunk arra, hogy szembe nézzünk azzal:

 • mit kell most átalakítanunk azért, hogy elégedettek lehessünk
 • miért kell felelősséget vállalnunk
 • mit/kit kell még elengedni a múltunkból
 • milyen igazság, erkölcsiség, gondolkodásmód mellett tudunk kiállni
 • mik a valódi értékek az életünkben.

 

Most egy lehetőséget kapunk ahhoz, hogy alakíthassunk a sorsunkon. Használjuk ki ezt a bezártságot arra, hogy nem menekülünk el önmagunk elől, hanem merjünk szembe nézni azzal, ami nem működik és változtassunk a lehetőségeink szerint. Gyakoroljuk  a türelmet is  magunkkal és másokkal szemben is!

Megdolgoztató időszak ez most, de ha kiálljuk a próbát, learathatjuk a gyümölcsét, az eredmény magáért beszél majd.

szeretettel:

Fatime